Home

09/06/2021

Presentació de la proposta guanyadora per programar el BAM durant les properes edicions

El dimecres 9 de juny, al Pati del Palau de la Virreina, el Delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, va fer pública la proposta guanyadora per programar el festival BAM, dins de les festes de la Mercè, per a les properes quatre edicions amb possibilitat de renovació d’un any més. La nova direcció del BAM també va etsar present a la roda de premsa.


09/06/2021

Biennal Ciutat i Ciència: Alimentació ecològica

En les darreres dècades s’ha produït un increment important del consum d'aliments ecològics. Aquests aliments s'associen a una major cura del medi ambient i a una alimentació més saludable, tant pel canvi de dieta que els sol acompanyar com pel seu perfil nutricional. Però, quines evidències científiques existeixen sobre tot això? 

En aquesta taula es va debatre sobre l'alimentació ecològica, els avantatges ambientals, nutricionals i de salubritat que comporta, i la percepció que en tenen les persones consumidores. 

Van particippar en el debat la María Dolores RaigónNicolás OleaGuillermo Tamburini BeliveauLaura Sánchez i, com a moderadora, Marina Di Masso Tarditti.


09/06/2021

Biennal Ciutat i Ciència: Límits planetaris i alimentació

El 2009, l'Institut de Resiliència d'Estocolm (SRC) va desenvolupar el concepte de “límits planetaris”. Dins d’aquest concepte s’identifiquen set límits biofísics que, si els sobrepassem, poden posar en perill la vida en el nostre planeta. Un d’ells és el canvi climàtic, en el qual, la forma com produïm i consumim aliments juga un paper clau. Els sistemes alimentaris contribueixen a les emissions de gasos d’efecte hivernacle entre un 21% i un 37%. És necessari reduir aquesta contribució i, alhora, desenvolupar sistemes resilients capaços d'alimentar-nos de manera sostenible i saludable. 

En aquesta conferència es va parlar de la relació entre canvi climàtic i nutrició en el marc dels límits planetaris. Hi van participar Cristina Tirado i, com a moderadora, Marta G. Rivera Ferre.


08/06/2021

Biennal Ciutat i Ciència: Una actitud respectuosa ergo un Oceà sostenible

L'estudi de l'oceà és com un paradigma científic, ja que comprendre el seu funcionament requereix l'aportació de múltiples camps de coneixement, des de les ciències experimentals, de la vida i les humanitats, fins a les noves tecnologies. 

En aquesta Taula Rodona es parlará de com l'oceà tempera, produeix, recicla i emmagatzema. Com l'activitat de l'ésser humà modifica aquestes funcions? Quines poden ser les solucions als problemes actuals? Com podem trobar propostes per a un futur més respectuós i clamar el compromís dels diferents agents implicats? Totes aquestes preguntes i més les respondran en un debat en Josep Lluís PelegríIsabel CachoFederico Mayor ZaragozaLydia Chaparro i, com a moderador, Jaume Vilalta i Casas.


08/06/2021

Biennal Ciutat i Ciència - Virus: amics o enemics

El món dels virus, o virusfera com s’anomena en ciència, és un sistema altament complex que té unes implicacions radicals en l'equilibri de tots els ecosistemes del planeta. De fet, avui sabem que els virus es troben a l'origen de la vida, són clau en regular el clima planetari i en són, en gran manera, el motor de l'evolució. Alguns són necessaris per a la nostra vida. D'altres han enfonsat imperis.

En aquest debat hi intervindran Santiago ElenaSusanna ManrubiaEsteban Domingo i, com a moderaora, Núria Jar.


03/06/2021

GREC Activitats i cicles

En aquesta converça s'han presentat i explicat algunes de les activitats que es portaran a terme durant el Festival Grec de 2021. Pots descobrir totes les activitats i cicles a la página web: https://www.barcelona.cat/grec/es/actividades-del-espectador

No t'ho perdis i viu el Festival Grec de molt a prop!

 


03/06/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Què ens diuen les plantes sobre nosaltres? Intel·ligència Artificial

El diàleg del dijous 3 de juny Què ens diuen les plantes sobre nosaltres? Intel·ligència vegetal, va comptar amb la presència de Michael Marder, Catedràtic de Filosofia a Ikerbasque a la Universitat del País Basc, Vitòria-Gasteiz. 

Direcció científica a càrrec de Daniel Gamper i presentació a càrrec d’Antoni Bassas


02/06/2021

Presentació Virreina Centre de la Imatge

El 2 de juny del 2021 es va presentar el projecte d’exposicions, programes públics, línies d’investigació i publicacions de La Virreina Centre de la Imatge per als quatre anys vinents a càrrec del director artístic de la institució, Valentín Roma, i el tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats. Aquesta proposta va ser avaluada d’«excel·lent» per part del jurat format per Montserrat Moliner, Manuel Segade, Nuria Enguita, Lis Costa, Cloe Masotta Lijtmaer i Joan Morey.

 

01/06/2021

Presentació de l'Àgora Musical del les Rambles

Dimarts 1 de juny, a les 12.30 hores, va tenir lloc a la Plaça Reial la presentació de L’Àgora Musical. Una iniciativa impulsada per l’ICUB en col·laboració amb L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, el Liceu, el Mas i Mas Festival i diferents escoles de música de Ciutat Vella. L’Àgora Musical és una de les línies de L’Àgora Rambles, un programa de dinamització de la Rambla i els seus entorns a partir de la cultura, i inclou més de mig centenar de concerts que tindran lloc a la Plaça Reial entre els mesos de juny i novembre.

La roda de premsa va comptar amb la participació de Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella; Dani Granados, Delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Farrés, director de l’Escola de Músics i JPC, Elisenda Bassas, programadora de Jamboree i directora artística del Mas i Mas Festival, Marisol Jiménez, presidenta de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, i Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu.


01/06/2021

Presentació de la Campanya "Barcelona guarda'm lloc"

Dimarts 1 de juny a les 10h, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, han presentat la campanya de comunicació “Barcelona, guarda’m lloc”, pensada per promoure el consum i la reactivació de bars i restaurants ara que la millora de la situació epidemiològica i assistencial ha permès recuperar el lleure amb una certa normalitat.

A l’acte també hi han assistit la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montse Ballarín, el director del Gremi, Roger Pallarols, i l’actor David Verdaguer, protagonista dels diferents espots; així com diversos restauradors de la ciutat.


31/05/2021

Roda de premsa Creació Sonora

Dilluns 31 de maig, a les 12.00 hores, va tenir lloc al pati del Palau de la Virreina  la presentació del projecte Barcelona Creació Sonora. Una iniciativa impulsada per l’ICUB amb el comissariat de L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana, amb l’objectiu de promoure la creació musical emergent.

La roda de premsa comptarà amb la participació de Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació ciència i Comunitat; Robert Brufau, director general de l’Auditori de Barcelona; Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu; i Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana.


26/05/2021

URBACT ONSTAGE: when cities use performing arts as tools for social change 25-26th May 2021[day2-1]

L’Hospitalet ha acollit la cloenda del programa “Urbact OnStage. Escoles de Música pel Canvi Social”, projecte liderat per l’EMMCA, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. La jornada final, amb centres de diverses localitats europees, s’ha realitzat en línia i Torre Barrina ha estat la seu principal de la ciutat.

El dimecres, 26 de maig, a les 10 hores, va ser el torn del professorat i professionals de les diferents escoles locals, que van compartir les seves vivències i aprenentatges amb el projecte.


26/05/2021

URBACT ONSTAGE: when cities use performing arts as tools for social change 25-26th May 2021[day2-2]

L’Hospitalet ha acollit la cloenda del programa “Urbact OnStage. Escoles de Música pel Canvi Social”, projecte liderat per l’EMMCA, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. La jornada final, amb centres de diverses localitats europees, s’ha realitzat en línia i Torre Barrina ha estat la seu principal de la ciutat.

El dimecres 26 de maig a la tarda, a les 15 hores, es va realitzar una taula rodona en la qual els participants van explicar que ha aportat a les seves escoles i ciutats el model EMMCA. 


25/05/2021

URBACT ONSTAGE: when cities use performing arts as tools for social change 25-26th May 2021[day1-1]

L’Hospitalet ha acollit la cloenda del programa “Urbact OnStage. Escoles de Música pel Canvi Social”, projecte liderat per l’EMMCA, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. La jornada final, amb centres de diverses localitats europees, s’ha realitzat en línia i Torre Barrina ha estat la seu principal de la ciutat.

El programa es va inicar el dimarts, 25 de maig, a les 10 hores, amb la benvinguda als representants de les ciutats membres a càrrec de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la secretària d’URBACT, Stefanie Weber, i el coordinador de la xarxa i de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA), Raül Brenchat. 

A continuació, a les 10:30 hores, es va realitzar la conferència “L’impacte de la pràctica de les arts i l’educació en les arts”, a càrrec d’Anne Bamford, una referent internacional per la seva investigació en les arts, la creativitat, l’aprenentatge permanent i la tecnologia. 


25/05/2021

URBACT ONSTAGE: when cities use performing arts as tools for social change 25-26th May 2021[day1-2]

L’Hospitalet ha acollit la cloenda del programa “Urbact OnStage. Escoles de Música pel Canvi Social”, projecte liderat per l’EMMCA, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. La jornada final, amb centres de diverses localitats europees, s’ha realitzat en línia i Torre Barrina ha estat la seu principal de la ciutat.

El 25 de maig a les 15:00 hores va tenir lloc taula rodona amb els representants polítics d’algunes de les ciutats participants i de dues xarxes de transferència de bones pràctiques relacionades amb l’art i l’educació. En aquesta taula, hi va participar el regidor d’Educació, Innovació i Cultura de L’Hospitalet, David Quirós. 


19/05/2021

Roda de Premsa, 2a edició Visions STEAM - Fòrum

StreamingBarcelona es va encarregar d'emetre en directe la presentació de la segona edició del Visions –STEAM Fòrum, una jornada educativa que va convertir el Parc del Fòrum en un centre d’experimentació per a més de 1.000 alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat. Van participar en la roda de premsa el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, la directora de l’Escola d’Enginyeria Barcelona Est (EEBE), Adriana Farran; la directora general de B:SM, Marta Labata, i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé.


18/05/2021

Festival Internacional de Poesia al Palau de la Música

Tras el paréntesis provocado por la pandemia de la Covid-19, por fin tuvo lugar la 36ª edición del Festival Internacional de Poesía en el Palau de la Musica de Barcelona. En el escenario hablaron seis poetas: Miren Agur Meabe, Jaume Coll Mariné, Athena Farrokhzad, Ramón Andrés, Samantha Barendson y Fiston Mwanza Mujila.

 


17/05/2021

Roda de Premsa Festival Internacional de poesia de Barcelona

Al Pati del Palau de la Virreina va tindre lloc la roda de premsa del XXXVI Festival Internacional de Poesia de Barcelona, posposat l’any passat a causa de la pandèmia i que se celebrarà el dia 18 de maig a les 20 hores al Palau de la Música.

A la roda de premsa hi han intervingut els directors del programa Barcelona Poesia, Mireia Calafell i Josep Pedrals, acompanyats de quatre dels convidats al Festival Internacional aquest any: Miren Agur Meabe, Jaume Coll MarinéAthena Farrokhaz i Fiston Mwanza Mujila. A la roda de premsa hi han participat també els integrants de la companyia Big Bouncers, directors artístics de l’acte.


13/05/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Intel·ligència artificial

En aquesta edició de Diàlegs de Pedralbes, titulada Intel·ligència artificial: més ençà i més enllà de la ciència ficció, s'ha comptat amb la presència de Karina Gibert, enginyera informàtica i Catedràtica de l'UPC, especialista en Intel·ligència Artificial i Big Data.

L'imaginari sobre la intel·ligència artificial s'ha alimentat de les obres de ciència ficció que, des de fa dècades, han posat els robots en el centre de l'acció dramàtica. Les obres d'Asimov, "2001 Una odissea de l'espai" de Kubrick o Blade Runner són exemples incipients que després han trobat ressò en nombroses obres d'art. En aquesta sessió, s'ha posat l'accent en la realitat de la intel·ligència artificial i en les recerques que es duen a terme en l'àmbit de l'enginyeria electrònica.


13/05/2021

Barcelona Poesia: Ningú no sap que pot l'amor

 

Dins del cicle Barcelona Poesia, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, hem retransmès en directe l'esdeveniment "Ningú no sap que pot l'amor" des del Centre Cultural la Farinera del Clot.

La filòsofa Begonya Saez, l’artista Mireia Sallarès i el poeta Pol Guasch s'han trobat en aquest acte per compartir, des de disciplines i metodologies diferents, les visions que tenen sobre l’amor com a diferència, esdeveniment i militància, amb la voluntat d’eixamplar l’experiència amorosa des de la imaginació i la creativitat. 


12/05/2021

CONVERSES DISTESES Alfons Durán-Pich amb Ricard Romero de Tejada. "MEMORIAL PER ALS DESMEMORIATS"

StreamingBarcelona va gravar la conversa entre l’Alfons Durán-Pich i en Ricard Romero de Tejada, on presenta el seu nou llibre “Memorial per als desmemoriats”. En aquest llibre l’Alfons fa una selecció i recopilació dels articles que va redactar entre l’1 d’octubre del 2017 i el 14 de febrer de 2021. Més de tres anys d’articles on se’ns fa memòria dels successos més importats que han tingut lloc en el panorama polític durant aquest període de temps.


12/05/2021

Presentació l'informe Antifeminismes i Extrema Dreta

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la presentació de l'informe "Antifeminisme i Extrema Dreta". Hi han participat la tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la investigadora del Grupo Antígona i professora de Filosofia del Dret, Noelia Igareda; i l’investigador especialitzat en feixisme, nacionalisme i extrema dreta, Steven Forti.


10/05/2021

Lliurament del premi Poesia Jocs Florals 2021

Amb més d’un segle i mig d’història, el premi Jocs Florals és un guardó dels més antics d’Europa i del món, i es consolida, any rere any, com a plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms. Aquest any Manel Ollé ha recollit el Premi dels Jocs Florals de Barcelona 2021 pel seu poemari Un grapat de pedres d’aigua

El balanç poètic de l’any ha estat a càrrec d’Íngrid Guardiola, investigadora cultural, professora i assagista.

I, per finalitzar, la referència històrica s'ha centrat en la figura i obra de Felícia Fuster, poeta traductora, narradora i pintora barcelonina de la qual aquest 2021 commemorem el centenari del seu naixement. A càrrec de Mireia Vidal-Conte, poeta i crítica literària.

 


10/05/2021

Gala de premiats

Aquest any s'han agrupat en una gran vetllada festiva els guanyadors d’alguns dels premis més significatius de la poesia catalana (els Jocs Florals, el Carles Riba, el Miquel de Palol, el Màrius Torres, el Gabriel Ferrater, l’Ausiàs March, el Joan Duch, el Miquel Martí i Pol, i el premi Mallorca de Creació Literària) per poder mostrar plegats alguns testimonis meritoris de la creació poètica actual. Per fer-ho amb una empenta de xou, Martí Torras Mayneris ha presentat i dirigit aquest petit festival dins del festival, amb música en directe dels Biflats i en un espai meravellós.

 


08/05/2021

3L3C7RON1C PO37RY

b1n0, Juana Dolores, Martí Sales, Pau Gener i Paula S. Piedad ens van fer redescobrir les fronteres de la música electrònica i la poesia. “3L3C7R0N1C P037RY” és una oportunitat per investigar, amb les possibilitats del sàmpler, processats vocals i l’exploració interdisciplinària, una odissea sonora on poesia i música fonen els seus límits per dibuixar un nou horitzó. 


07/05/2021

Visita institucional a l'Institut Maria Espinalt

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó i el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, van visitar l’Institut Maria Espinalt (Camí Antic de València, 82-90).


07/05/2021

Vórtex. Pregó del festival Barcelona Poesia 2021 i Trets poètics

Es va obrir el festival Barcelona Poesia 2021 amb un recital que va fer alhora el paper d’un pregó de festes. Per a realitzar aquest recital es van escollir els guanyadors dels premis Màrius Torres 2017 (Silur d’amagatotis), Vicent Andrés Estellés 2017 (Tòtem ordre), Miquel de Palol 2018 (La saliva dels morts), Fundació Jesús Serra 2019 (Tottenville) i Joan Alcover - Ciutat de Palma 2020 (El coure sota el Hudson, 2021).

 

04/05/2021

Roda de premsa, Presentació del Grec 2021

StreamingBarcelona va emetre en directe la roda de premsa on es va presentar la programació del Grec Festival de 2021. La roda de premsa ha anat a càrrec del director del festival, Cesc Casadesús, acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats.


29/04/2021

Roda de Premsa: Barcelona Poesia

StreamingBarcelona s'ha encarregat de retransmetre en directe la roda de premsa on s'ha presentat el programa i les activitats que es duran a terme durant el 7 i el 18 de maig a Barcelona Poesia. 

Durant aquests 12 dies de poesia a Barcelona es realitzaran activitats, taules de debat, actes musicals, es celebrarà el premi Jocs Florals i es donarà el balanç poètic de l'any. 


29/04/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa?

StreamingBarcelona ha emès en directe un nou debat de #DiàlegsdePedralbes amb Antoni Bassas. En aquesta sessió s'ha parlat sobre “Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa? Els algoritmes com a eina política”, amb la presència de David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència de la UAB, codirector del Màster de Disseny i Direcció de Projectes per Internet d'Elisava, professor del Màster de Gestió Cultural de l'UB i de Teoria de l'Art Contemporani a Eina.

Diversos fenòmens polítics recents (Brexit, Trump,...) han posat de manifest que les democràcies depenen de les xarxes socials. Els algoritmes amb què aquestes xarxes distribueixen la informació pels usuaris i els interessos corporatius que volen avançar suposen desafiaments ètics i legals pels quals no sembla que encara estiguem ben preparats.

 


Página << < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>
Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?