31a Trobada de Psicologia Coaching.
Segona part: Conferència "El ROl del Coaching: com calcular la devolució de la inversió en un procés de Coaching"
Andreu Gatuellas
Psicòleg. Coach certificat. Especialista en intel·ligencia emocional aplicada al treball i coahcing d'equips. Certificat per Six Seconds International Emotional Intelligence Network, Màster en Coaching i Lideratge (UB). Màster en Intel•ligència emocional a les Organitzacions (UB).
POLÍTICA DEL SENTIDO: LITIGIOS DE LA IMAGEN Y EL LENGUAJE
Jacques Rancière, Andrea Soto Calderón y Xavier Bassas
La relación entre imágenes y palabras no es, para Rancière, una relación de dependencia, de oposición ni de sustitución. Es más bien una relación de heteronomía, porque unas y otras, imágenes y palabras, evocan y convocan siempre un dispositivo en que se intrinca lo visible y lo decible. Planteando las maneras en que imagen y palabra se relacionan y producen sentido, lo que proponemos es cuestionar principalmente el consenso actual sobre la saturación de imágenes y el lugar de los discursos que acompañan ese «torrente» de imágenes. En definitiva, abordar el sentido de las imágenes y de las palabras, así como su relación, es poner de relieve la política y la policía que articulan todo lo que vemos y decimos.
Sesion 1
Frente a los distintos discursos de conocimiento crítico sobre las imágenes que existen, Jacques Rancière se plantea una serie de preguntas acerca de las operaciones de las imágenes, sus modos de presencia, sus usos y funciones en el arte y en la crítica contemporánea. Sus reflexiones son un desplazamiento de la pregunta «¿qué son las imágenes?» hacia los modos de hacer de las imágenes, los procedimientos mediante los cuales pueden dar lugar a una cierta comprensión. Su propósito no es establecer una definición que diga qué es lo propio de las imágenes, sino que pone el énfasis en el hecho de que las imágenes son principalmente un trabajo, una puesta en relación, un proceso de articulación. No es cuestión de establecer una especie de armonía entre el discurso y las imágenes, sino de habilitar un espacio —una arquitectura frágil— donde la palabra poética y la forma plástica puedan tejer sus intercambio.
StreamingBarcelona emitimos en directo en streaming la 15a edición del PostCROI, valorado de forma excelente por los asistentes que en una intensa tarde tienen una actualización prácticamente equivalente a la asistencia al congreso de la mano de destacados expertos.
Del 4 al 7 de marzo 2018 se celebra el Boston, Estados Unidos el CROI, uno de los congresos más destacados de VIH a nivel mundial. La semana siguiente de la realización del congreso (martes 13 de marzo), se celebró en Barcelona el PostCROI, el objetivo de la jornada es aportar al clínico que no ha podido asistir al CROI un resumen detallado, rápido y de calidad de mano de expertos en el área, donde pueda consultar dudas y contrastar opiniones con otros profesionales sobre la actualidad más reciente de esta patología.
PREMIS CIUTAT DE BARCELONA
El 15 de febrero la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau y el Comisionado de cultura del Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, presidieron la ceremonia de entrega de los Premios Ciutat de Barcelona 2017. El acto tuvo lugar al Saló de Cent del Ajuntament de Barcelona y fue conduicido por la periodista de BTV Eva Arderius. Con dirección artística de Xavier Ricart y proyecto de iluminación de Pep Bracons, la ceremonia se vinculó al Festival Luz Barcelona 2018.
El diseño de la imagen de esta edición de los Premios Ciutat de Barcelona ha sido obra de Miriam Ortega, alumna de la Escuela Superior de Diseño y de Artes Plásticas ESDAP Campus Palco, ganadora del concurso organizado por esta escuela pública de diseño de la ciudad.
Streaming Barcelona emitimos el evento en directo a traves de youtube.
El 13 de febrer de 2018 es va presentar la IV edció de l'European BIM Summit en un acte que va tenir lloc a Roca Barcelona Gallery (RBG). StreamingBarcelona vàrem fer l'emissió on line.
http://europeanbimsummit.com/ca/
Hi van intervenir Georgina Palau, Manager de RBG; Jordi Gosalves, president del CAATEEB; Sergio Muñoz, secretari de Building Smart Spain i Ignasi Pérez-Arnal, soci-fundador de BIM Academy.
DIUMENGE, 4 DE FEBRER DE 2018, 10.30 H. EMISSIÓ EN STREAMING A L'ANTIGA PRESÓ MODEL
El Institut de Cultura de Barcelona, va organitzar una taula rodona, amb la participació de :
Kike Ferrari, escriptor argentí, treballa al metro de Buenos Aires. És autor de novel·les com Que de lejos parecen moscas, millor opera prima a la Semana Negra de Gijón.
Antonio Padilla, apassionat del jazz, ha traduït al castellà obres de Jim Thompson, Graham Greene o Chester Himes. La seva darrera novel·la : és Serás imbécil.
Alberto Valle, periodista i escriptor, està molt relacionat amb la cultura mod. Va debutar, amb el nom de Pascual Ulpiano, amb Palop juega sucio, a la qual va seguir Malas noticias, es Palop i El frío acero de mi venganza.
Moderador: David Castillo, poeta, escriptor i periodista, ha guanyat premis com el Sant Jordi de novel·la i el Joan Crexells de narrativa, entre d’altres.
Emissió en streaming, en directe a la Sala Domenech i Montaner de L'Hospital de Sant Pau.
El Consell és una iniciativa pionera pel que fa a la gestió del fet turístic que dóna resposta a una antiga reivindicació recollida al Pla Estratègic de Turisme 2015 i a recomanacions tant de la Síndica de Barcelona, com del Consell de Ciutat i del Pacte Local.
Activitat i prioritats d'acció de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC)
La FIEC (Federació Internacional d'Entitats Catalanes) va ser fundada l'any 1996 amb la voluntat de ser un instrument d'acció i informació de les comunitats catalanes de l'exterior.
Actualment 70 entitats hi estan adherides.
La FIEC funciona amb una Junta Directiva escollida a la darrera Assemblea General (Tarragona, 2008) renovada i ampliada en una Assemblea General Virtual a Barcelona (Desembre de 2014). Propera renovació prevista a Desembre de 2018
L'activitat de la FIEC és una activitat els 365 dies de l'any. Els membres de la Junta són voluntaris, membres de diverses CCE que dediquen una part del seu temps a la coordinació i l'acció global.
La representació de les CCE davant el Govern català corresponen, en allò que li atribueix la Llei 4/2017 al Consell de la Catalunya Exterior. En tot allò no recollit a la Llei 4/2017 la FIEC assumeix el diàleg amb les institucions corresponents.
La FEM va organitzar una jornada online, el dia nacional de l'Esclerosi Múltiple
Amb el títol "Fuentes de información y EM. ¿Tú que decides?" que posarà el focus en la importància de l'empoderament del pacient i de la informació.
Hi van intervenir:
La neuròloga del Cemcat, Dra. Luciana Midaglia
La directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera
Miguel Ángel Robles, infermer del Cemcat
Irene Bolea. diagnosticada d'esclerosi múltiple
Cristina Bajo, diagnosticada d'esclerosi múltiple i coautora del blog "Y yo con estos nervios."
Modera: Marta Arrufat, periodista
Es va subratllar el canvi que hem viscut en els últims anys. Durant molt de temps, els metges recomanaven als pacients no consultar internet atès que hi apareixia informació que no sempre estava prou contrastada. Actualment, es viu un boom d'informació amb l'aparició de portals i blogs.
Es van tractar aspectes com:
Com viuen el canvi de paradigma en la informació els propis clínics, han de dedicar temps a validar i conèixer aquestes opcions?
Es troben en consulta que el pacient busca informació i que això, de vegades, crea debats basats en falses informacions?
Estan tots els pacients preparats per confrontar en base a la informació que cerquen?
Com el metge pot valorar amb quin tipus de pacient es troba al davant?
Com és la relació que el pacient estableix amb el seu infermer? Com es diferencia de la que estableix amb el metge?
Quines fonts recomanen els neuròlegs i professionals als pacients?
Els pacients parlen de la necessitat d'estar informats amb els metges?
Qui és el responsable d’elaborar informació fiable?
Acte de commemoració del Dia Internacional de lluita contra la Islamofòbia
Acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
Inauguració a càrrec de Jaume Asens, Tercer Tinent d‘Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona
► Presentació de l’acte a càrrec de Xantal Genovart
► Taula rodona: “Les realitats de la joventut barcelonina musulmana”, amb la participació de
Aminah Akram, estudiant
Ramia Chaoui, comunicadora
Abdoulaye Coly, aturat
Ammad Hussein, enginyer
Najat Kichou, psicopedagoga
Ahmed Nasser El Alaoui, estudiant
Modera: Khalid Ghali, psicòleg
► Lectura del manifest “Municipis contra la islamofòbia” a càrrec d’Anna Ndiaye
► Intervenció de Lola López, Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona
10 Years working together to bring the power of the Sun to Earth
During the last decade F4E has been promoting fusion as an unlimited and sustainable energy source and in parallel, it has been carefully laying the foundations of an industrial culture in Europe.
By being responsible for nearly half of the world’s most ambitious energy project to date, F4E has been entrusted to spread a wide range of skills and stimulate expertise to deliver Europe’s share.
In collaboration with the other ITER Parties, and a vast number of partners involved in the project, we have shown our determination to bring the energy of the Sun closer to Earth. ITER has offered us an unprecedented opportunity to convert fusion into political vision by tackling climate change and developing a more balanced energy mix.
To celebrate what we have achieved by working together, a special F4E event is being organised to remind us all of the remarkable evolution of this one-of-a-kind experiment, and help us reflect on the challenges that lie ahead in making fusion energy a reality.
Our list of guests includes distinguished representatives from the European institutions and member states, EUROfusion, ITER, other ITER member states, our European industry and innovation partners, and key personalities who have shaped the progress of fusion energy.
http://fusionforenergy.europa.eu/
Emisión en el auditorio del COAC sobre la nueva Normativa Española UNE 138002 sobre colocación de baldosas cerámicas, normativa impulsada por ANFAPA y aprobada este año, que supone una novedad en la regulación de este sector. Jornada de Formación.