Espectres del fet urbà - Teories urbanes i geopolítica en el capitalocè

Vam realitzar l'#emissio en #streaming en #directe en #remot de una jornada mes del curs Espectres de lo urbá amb Nancy Garín i Antoine Silvestre. Organitzades per La Virreina Centre de la Imatge.
El curs Espectres del fet urbà amb una revisió històrica del pensament sobre la ciutat. L’enfocament se centra particularment en les utopies urbanes i els conceptes filosòfics subjacents als corrents de pensament i l’urbanisme, així com els contextos històrics en els quals s’han produït. Al llarg de la sessió es va identificar la lluita entre el positivisme progressista liberal, el conservadorisme culturalista, els corrents marxistes, els models racionalistes versus els models culturals i les tecnotopies fins a la irrupció de moviments crítics amb l’urbanisme a finals dels seixanta. Reprenent els moviments crítics amb l’urbanisme que van emergir en el gir postmodern occidental, el curs Espectres del fet urbà va indagar més profundament en la crítica urbana i el moviment de la geografia radical. Per apropar-nos a una epistemologia, d’una banda, més sociològica, i d’una altra, més geopolítica del fenomen urbà, tal com es va desenvolupar des dels seixanta amb pensadors i escriptors crítics com ara Henri Lefebvre, Manuel Castells, Edward Soja, Mike Davis, Neil Smith, Jane Jacobs, Richard Peet, Saskia Sassen, Raquel Rolnik, Manuel Delgado i David Harvey. Per teixir una mirada situada i transdisciplinària, convocant també autors rellevants del pensament decolonial i feminista com Aimé Césaire, Frantz Fanon, Gloria Anzaldúa, Laura Rita Segato, Aníbal Quijano, Martha Rosler, Judith Butler, Achille Mbembe, Sayak Valencia i Néstor García Canclini, entre d’altres.

Streaming Barcelona #Streaming #emisión #retransmisión #endirecto #webinar #Webcast #live #livestreaming #livestream #Online #educaciononline #Videoconferéncia #Conferencia retransmision online #remoto #formación #elearning

Embeber reproductor

Embed standard (https)Embed responsive (https)

Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?