Emissió en directe de la taula rodona: Fer memòria amb i sense documents, un debat sobre axius i altres històries. Al Centre Civic Casa del Rellotge.
Hi participen l’organització americana Interference Archive que, des de Nova York, explora la relació entre la producció cultural i els moviments socials; i impulsen un arxiu que inclou materials produïts pels participants dels moviments socials. També la cineasta, artista i activista egípcia Salma El Tarzi, interessada en les qüestions vinculades a la memòria i la representació; l’Arxiver en Cap de l'Ajuntament de Barcelona, Quim Borràs; i Vicenç Ruiz, vocal de recerca de l’Associació d'Arxivers-Gestors de Catalunya, com a moderador
Malgrat la seva aspiració a la permanència, l’arxiu és fruit d’una formació històrica condicionada i involucrada als conflictes del seu temps. Quins documents es considera necessari arxivar i quins no? Qui té l’autoritat per decidir-ho? De quina manera es cuiden i s’ordenen? Com es posen en circulació i com entren a formar part de les històries que ens expliquem? En última instància, allò important no són tant els documents com la manera en què les comunitats poden fer-los servir per donar-se un sentit, per bastir relats sobre el seu passat i imaginar el seu futur. Però, què fem sense documents? Com poden pensar els seus arxius aquelles comunitats a les que ha estat arrabassada la possibilitat de preservar o fins i tot produir els seus propis documents? Quina utilitat tindria l’arxiu per aquelles comunitats que no produeixen documents?