Jueves, 14 de Enero de 2021
Una nova #emissió en #directe al Monestir de Pedralbes del Cicle de Diàlegs d’espiritualitat al Monestir de Pedralbes sota la direcció de filòsofa Mar Rosàs.
En les darreres dècades, el budisme ha guanyat popularitat en el món occidental. Però quan comença l’interès occidental pel budisme i quines són les particularitats d’aquest budisme? Per què es produeix l’encaix actual entre aquesta antiga tradició espiritual apareguda a l’Índia i les formes de viure pròpies del capitalisme avançat? En el nostre context, recórrer al budisme pot ser una forma de resistència contra determinats ordres de coses destructius o abusius? O més aviat el budisme actua com a aliat tàcit de formes d’individualisme pròpies del neoliberalisme?
En aquest Diàleg, es va aprofundir en aquestes qüestions de la mà de Raquel Bouso, professora del Departament d’Humanitats de la UPF, especialista en filosofia japonesa i budisme, presidenta de la European Network of Japanese Philosophy (ENOJP), i Mar Griera, professora de sociologia, vicedegana de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB i directora del grup de recerca ISOR, especialitzat en sociologia de la religió. https://monestirpedralbes.barcelona/