Home

28/11/2018

#Coordenades, Cultura Viva, Processos d'innovació per a les polítiques culturals de Barcelona

WEBfine StreamingBarcelona hem fet l' emissió en streaming del Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva.

18.30 h Presentació del llibre: Una nova economia per a una nova cultura: innovacions economicoculturals transformadores a la ciutat de Barcelona amb Mayo Fuster - Universitat Oberta de Catalunya

19.00 h Debat Obert: Destrucció creativa vs innovació cultural. Reptes de les economies culturals per transformar la ciutat

Quines opcions ofereix l'economia actual per al desenvolupament d'una pràctica cultural transformadora?

L'anàlisi de les opcions que ofereixen els models econòmics emergents i com s'estan relacionant amb noves modalitats de producció cultural obre un ampli camp d'innovació i experimentació. Què pot suposar per a la cultura de la ciutat? Com podem afavorir aquestes relacions i connexions? En quins canals s'expressa i en quins li costa més de treballar el sector cultural?

Genís Roca, soci i president de Roca Salvatella. Especialista en estratègia digital, anàlisi de l’entorn i models de presència
José Luis de Vicente, comissari especialitzat en cultura digital, art i tecnologia. Comissari de Sónar +D
Alícia Trepat Pont, emprenedora social, exploradora de nous models econòmics i xarxes digitals
Liliana Arroyo, Doctora en Sociologia. Experta en innovació digital i impacte social (ESADE, Playground)

Debat conduït per Ricard Espelt, Investigador postdoctoral a Dimmons (UOC) i coimpulsor de (des)vestint aliments

Fila zero:

Esteve León, gestor cultural, assessor a la direcció general del Museu Marítim de Barcelona
Xavier Fina, gestor cultural i filòsof, cap de departament de gestió i producció de l’ESMUC i director de ICC Consultors


21/11/2018

#Coordenades18 Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes

Coordenades. Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva Presentació de la recerca "Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes" a càrrec de Javier Rodrigo d'Artibarri.

Debat obert: Drets i precarietats en les relacions contractuals de la música en viu

Participants. Núria Gurina, gestora cultural, responsable de comunicació de la Lleialtat Santsenca Layla Dworkin, membre de la cooperativa Laberint Cultura i membre de l'Espai de Coordinació i de l'Assamblea del projecte

Arnau Itinerant Beatriu Liebe, directora de teatre i gestora cultural, antiga directora del Centre Cívic Baró de Viver

Sergi Díaz, tècnic a la Direcció de Cultura de Proximitat i coordinació de la xarxa de centres cívics de l’ICUB

Debat conduït per Rubén Martínez, Doctor en Ciències Polítiques i Polítiques públiques i membre de La Hidra Cooperativa

Aquesta sessió del cicle #Coordenades18 va celebrar-se el 21 de novembre de 2018 a l’Antiga Escola Massana.


16/11/2018

Emissió en directe Disseccionant Morandi des de CaminsCat

Col·loqui on s’analitza en profunditat el pont de Morandi de Gènova amb:

- Javier Rui-Wamba, Esteyco. Medalla Ildefons Cerdà 2015

- Manuel Reventós, Enginyeria Reventós. Medalla Ildefons Cerdà 2018

- Lara Pellegrini, Pedelta

- Xavier Flores, Generalitat de Catalunya

– Director General d’Infraestructures de Mobilitat

Modera: Esther Real, Membre de la Junta Rectora del Col·legi d’Enginyers de Camins. Catedràtica d’Estructures Metàl·liques a l’Escola de Camins (UPC)


14/11/2018

#Coordenades18 La música en viu a Barcelona, presentació i debat

El programa Cultura Viva presenta els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys i obre un debat al voltant de les seves principals aportacions al voltant de gestió comunitària, economies culturals, democràcia, innovació ciutadana i diversitat.

Coordenades. Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva Presentació de la recerca "La música en viu a través d'espais, sales i plataformes independents de Barcelona" i l'informe previ sobre "Marc jurídic i relacions contractuals en la música de Barcelona" amb Olga Ábalos i Eduard Arderiu Debat obert: Drets i precarietats en les relacions contractuals de la música en viu

Participants.

Andrea Leunda, advocada del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC)

Guillem Arnedo, músic, president de l'AMJM i membre de la junta directiva de l'Acadèmia Catalana de la Música

Patricia Gabeiras, Doctora en Derecho, UNED y Universidad Carlos III de Madrid i directora general de la Asociación de Festivales de Música Eduardo Maura, Portaveu de Cultura de Podemos al Congreso de los Diputados

Debat conduït per Roger Roca, periodista

Aquesta sessió del cicle #Coordenades18 va celebrar-se el 14 de novembre de 2018 a l’Antiga Escola Massana.


12/11/2018

Streaming Certamen Llobet 2018 Final en directo

Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona "Miquel Llobet"

En las diez últimas ediciones la sede oficial ha sido el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El nuevo emplazamiento para esta onceava edición es L’Auditori de Barcelona, centro neurálgico musical. El Museu de la Música de Barcelona, espacio donde se conserva una de las mejores colecciones de guitarra del mundo gracias al maestro Llobet, es la sede del desarrollo del certamen. La final se realizó con cuarteto de cuerdas en la Sala Oriol Martorell de L’Auditori.

El Certamen Llobet ha ganado un extraordinario prestigio, confirmado por las felicitaciones de grandes personalidades del mundo del arte musical y reconocimientos por las más importantes entidades especializadas. Actualmente es considerado como un evento de excelencia y calidad artística que contribuye al enriquecimiento del tejido musical de la ciudad, retorna a la guitarra clásica el prestigio mundial perdido y alienta a jóvenes talentos a coger impulso en los nuevos retos concertísticos


12/11/2018

Streaming La Vanguardia Els Miradors de Catalunya Joves i nova ruralitat

Una nueva edición de ‘Els Miradors de Catalunya’, que en esta ocasión gira en torno a los jóvenes y la nueva ruralidad

La situación de crisis laboral juvenil y los cambios tecnológicos y sociales que se están produciendo en los últimos años han propiciado que los jóvenes vean el mundo rural como una opción de vida. Este nuevo paradigma está comportando una recuperación progresiva de los valores de la ruralidad y el campesinado que plantean la necesidad de redefinir el modelo de relación entre campo y ciudad.

Los nuevos campesinos apuestan por introducir nuevos valores

El campo catalán vive un proceso de transformación profunda impulsada por el sector de los jóvenes, tanto si proceden de familias campesinas como si son recién llegados, que han apostado por introducir nuevos valores como la proximidad, la autonomía, el respeto por el medio ambiente, el compromiso social, la calidad del producto o el trabajo de tipo cooperativo.

Impulsar políticas para cambiar la tendencia del abandono del campo y recolonizarlo, hacer frente al envejecimiento del sector agrícola, impulsar un cambio cultural que dé más visibilidad al mundo rural como espacio de oportunidades para la gente joven y facilitar el acceso a la tierra son algunos de los retos que afrontan la Dirección General de Juventud (DGJ) y el Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat.

Expertos y voces autorizadas

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre finanzas estará moderado como de costumbre por la periodista Cristina Puig y contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector:

Sra. Laura Dalmau Pol, Subdirectora General de Plani_cación Rural del Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación.

Sra. Maria Faura, Técnica de Turismo y Patrimonio, Consorcio del Lluçanès. Miembro del Festival Cantilafont.

Ilmo. Sr. Sebastià Mata, Alcalde de Maldà y Miembro de MUNIXIC.

Sr. Cesc Poch i Ros, Director General de la Agencia Catalana de la Juventud, Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias. Generalitat de Catalunya.

Sra. Quiònia Pujol Sabaté, Biotecnóloga, cervecera y agricultora.

Sr. Eduard Trepat, Técnico de la Fundación Món Rural.


07/11/2018

#Coordenades18 Presentació de “Cultura Cooperativa a Barcelona” i debat obert

Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva
CULTURA VIVA és un programa obert de recerca i desenvolupament de projectes per reconèixer i afavorir espais de participació, circulació i coproducció cultural a Barcelona. Un programa transversal coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i projectes socials i culturals de la ciutat.

CULTURA VIVA en col·laboració amb el Consell de Cultura de Barcelona és també una plataforma des d’on fer recerca per obrir processos de debat i donar visibilitat a les innovacions socials i econòmiques de la cultura que permetin proposar, posteriorment, transformacions efectives en les polítiques públiques de la ciutat.

Durant quatre sessions celebrades tots els dimecres del mes de novembre de 2018 es presentaran els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys i s’obrirà un debat al voltant de les seves principals aportacions amb part d’aquelles persones i col·lectius a qui interpel·la.

Les recerques han estat editades i publicades en format llibre per l’Institut de Cultura de Barcelona i estaran disponibles a les sessions de Coordenades.

Dimecres 7 de novembre

18.30 h Presentació del llibre: "Cultura Cooperativa a Barcelona. Guia pràctica per al cooperativisme cultural" amb Ivan Miró i Laie Vidiella - Coòpolis - Ateneu Cooperatiu de Barcelona

19.00 h. Debat obert: Cooperar → articular → escalar. Reptes del cooperativisme en cultura

Maravillas Rojo, Presidenta d’Abacus Cooperativa
Pia Mazuelas, especialista en cooperativisme i cultura, gerent de la companyia de dansa Sol Picó
Javier Rueda, fundador, soci treballador i membre del Consell Rector de la cooperativa Zumzeig Cinema

Debat conduït per Marta Domènech, gestora i consultora cultural a La Taula Cooperativa

Fila zero:

Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona
Maria Thorson, Gestora Cultural, Insectotròpics / Hotaru Bcn
Esteve Caramés, Director de Promoció de Sectors Culturals de l’ICUB


06/11/2018

La transformació digital i la simplificació dels permisos d'obres

En aquesta jornada es va donar a conèixer el model de funcionament dels informes de Idoneïtat técnica dels col·legis professionals en el procés de simplificació administrativa dels tràmits d'intervenció municipal per obtener permisos d'obra. La jornada va tenir lloc el 6 de novembre de 2018 i va ser organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) amb la col·laboració del CAATEEB, el COAC, CSITAL, el Col·legi d'Enginyers Tècnics i el Col·legi d'Enginyers Industrials.


06/11/2018

Emisón Webinar: "La revolución de la movilidad"

Streamingarcelona emitimos en directo para ALTRAN ESPAÑA

Webinar dedicado a laa movilidad que está cambiando cada día y estamos viviendo una verdadera revolución. Nuestros hijos o nietos no conducirán coches, ni los comprarán. Es más, se preguntarán porque sus padres o abuelos tenían coches en propiedad. Estamos en el preámbulo de una nueva movilidad que se articulará sobre las personas y no sobre los medios.


05/11/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. La banca pública y financiación empresarial, a debate

La Vanguardia en directo.

La crisis económica de los últimos años ha puesto de manifiesto la importancia de la banca pública para responder la falta de acceso a la financiación por parte de las empresas y los emprendedores.

El Institut Català de Finances (ICF) es una entidad financiera pública que facilita financiación para impulsar proyectos empresariales estratégicos para el país convirtiendo con entidades financieras tradicionales. Desde el año 2014 es miembro de la Asociación de Bancos Públicos Europeos.

Los objetivos del ICF para la economía catalana

Contribuir al crecimiento sostenible de la economía catalana actuando como complemento del sector financiero privado, financiar e invertir en empresas y entidades a largo plazo, y crear y mantener puestos de trabajo son algunos de los objetivos del ICF.

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre finanzas estará moderado de nuevo por la periodista Cristina Puig. Contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector.

Expertos y voces autorizadas

Sr. Josep-Ramon Sanromà, Consejero Delegado del ICF.

Sr. Marcel Roy, Secretario General de la European Association of Public Banks (EAPB).

Sr. Antoni Cañete, Secretario General de PIMEC.

Sr. Enric Tombas, Consejero Delegado de Suma Capital.

Sra. Imma Rigau, Gerente de Tallers Guinardó.

Sra. Mónica Rayo Directora de Operaciones y Fundadora de Agile Content.


29/10/2018

La Vanguardia, els miradors de Catalunya Els serveis penitenciaris del futur

Els Miradors de Catalunya’, en streaming. En esta ocasión gira en torno los servicios penitenciarios del futuro.

Catalunya es la única comunidad autónoma que tiene transferidas las competencias en materia de servicios penitenciarios. Desde 1984, el sistema penitenciario catalán ha apostado por innovar las políticas públicas en este ámbito con el fin de adecuarlas a los cambios legislativos y a los fenómenos sociales que se han ido produciendo.

Los objetivos de los servicios penitenciarios :

Orientar la pena de prisión hacia la reinserción y la rehabilitación de la población reclusa con la finalidad de que no vuelvan a delinquir es el principal objetivo de los servicios penitenciarios, pero también pensar y proyectar cómo deben ser las prisiones del futuro.

La apuesta por el régimen abierto y las medidas penales alternativas, la implantación del modelo de participación, el afrontamiento de los problemas de salud mental de la mitad de la población penitenciaria, la visión de género y la atención a los colectivos vulnerables son algunos de los retos que afronta la Generalitat en materia de política penitenciaria.

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre los servicios penitenciarios del futuro estará moderado por la periodista Cristina Puig. Contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector.

Expertos y voces autorizadas

Hble. Sra. Ester Capella, Consellera de Justicia, Generalitat de Catalunya.

Prof. Dr. Antonio Andrés Pueyo, Catedrático de Psicología de la UB.

Sr. Xavier Badia, Coordinador de los voluntarios penitenciarios de Justícia i Pau.

Sr. Amand Calderó i Montfort, Director General de Servicios Penitenciarios, Generalitat de Catalunya.

Sra. Montserrat Font i Sanmiguel, Directora de la Fundación Apip-Acam.

Sra. Núria Iturbe, Directora de Servicio del área de justicia y comunidad de Intress.


22/10/2018

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya, 'La vinyeta', nuevo modelo de gestión de la red viaria catalana

'La vinyeta', nuevo modelo de gestión de la red viaria catalana

A partir de 2019 empezarán a vencer las concesiones de algunas de las carreteras de pago más transitadas de la red viaria. Catalunya concentra un 20% de los peajes que hay en España. Ante este panorama surge el modelo de la viñeta, un sistema de gestión basado en una tarifa plana que permite circular durante un período determinado sin tener en cuenta los kilómetros recorridos. Es un modelo que ya aplican algunos países del centro y norte de Europa.

Mejorar la calidad ambiental, reducir la siniestralidad, modernizar y mejorar la red de transporte público, superar las diferencias territoriales y eliminar los cuellos de botella que provocan los peajes son algunos de los objetivos que se ha marcado el Departamento de Territorio y Sostenibilidad con la implantación de la viñeta.

La moderadora del ‘Els Miradors de Catalunya’ será la periodista Cristina Puig y contará con la presencia de:

Sr. Cristina Bardají, director de Estudios de Infraestructuras. Cámara de Comercio de Barcelona.

Sr. Isidre Gavín, secretario de Infraestructuras y Movilidad del Departamento de Territorio y Sostenibilidad. Generalitat de Catalunya.

Sr. Joaquim Llansó, presidente de la Cámara de Contratistas de Obras de Catalunya.

Sr. Lluis Puerto, director de la Fundación RACC.

Sra. Mercè Rius, directora General de Calidad Ambiental y Cambio Climático del Departamento de Territorio y Sostenibilidad. Generalitat de Catalunya.

Sr. Sergi Sauri Marchán, director del CENIT. Doctor Ingeniero de Caminos, Canales y Puertos por la UPC y Licenciado en Economía por la UB.


19/10/2018

Emissió Ciutat Oberta Biennal de pensament, xarxes socials, algoritmes, democràcia i postveritat

Emissió des de el Orfeó Gracienc

El món canvia, les ciutats es transformen. Les ciutats són els escenaris de les moltes transformacions que marquen aquest canvi d’època. Llocs de trobada que aglutinen diversitats, oportunitats, capacitat d’innovació i de creativitat, però també conflictes i exclusions. Les ciutats han de resoldre des de la proximitat trastorns propis d’un món globalitzat. És per això que la Ciutat Oberta Biennal de pensament vol connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània. 

Aquesta Biennal és també una celebració. De la riquesa humana de les ciutats; de la multiplicitat de vides, històries i mons que les configuren; de la seva capacitat per ser espai d’acollida i de refugi; de la seva força transformadora i creativa. Una celebració de la ciutat com a espai de llibertat, de pensament i d’acció. 

Ciutat Oberta Biennal de pensament convoca gent d’aquí i d’arreu del món del 15 al 21 d’octubre per pensar i debatre sobre totes aquestes qüestions. A les places, als mercats i als barris de la ciutat. A les biblioteques i centres cívics. Perquè l’objectiu és obrir el debat sobre les ciutats que volem i necessitem, amb la participació de tothom. 

La Biennal de pensament és una invitació a pensar, implicar-se i experimentar. Una festa de les idees.


18/10/2018

Emissió en streaming Roda de premsa Sagrada Família

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família han arribat a un acord per a la gestió de les millores de l’entorn del temple i per regularitzar les obres. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el president delegat de la junta, Esteve Camps, el presentaran aquest dijous a la premsa en roda de premsa. La Sagrada Família no té permís d’obres oficial i les obres tiren endavant basant-se en un permís de l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals a nom d’Antoni Gaudí. El consistori actual va anunciar la seva intenció de regularitzar aquesta situación tot just fa dos anys.


17/10/2018

Retransmissió en directe Biennal de pensament - Ciutat i sobiranismes

StreamingBarcelona - WEBfine hem fet la retransmissió en directe de la :

Biennal de pensament - Ciutat i sobiranismes des de la Plaça de Bonet i Muixí

Amb Laia Bonet, David Fernàndez, Ignacio Sánchez-Cuenca i Marina Subirats, moderat per Xavier Antich


15/10/2018

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya, Envellir a casa. Com garantim l´autonomia de les persones?

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya
Vivir más años tiene que servir para planificar cómo envejecer
El reto es garantizar la autonomía de los mayores y su inclusión

Cuando llega la edad de jubilación , las personas a menudo tienen la sensación de sentirse expulsadas, no sólo del mercado laboral sino de la sociedad en general. Más allá de que pueda haber gente que esté deseando la jubilación para disfrutar de aquel tiempo libre del que no ha dispuesto durante la etapa laboral activa, en la mayoría de ocasiones la jubilación significa un punto de inflexión complicado en la vida de las personas. Nos hace sentir vulnerables y el hecho de vivir en una sociedad que niega la vejez y en cambio premia la autosuficiencia y la autonomía , hace difícil gestionar una etapa de la vida que en el mejor de los casos, pueden significar de veinte a treinta años más por delante antes de que se presente una situación de dependencia . El aumento de la esperanza de vida unido a la baja natalidad ha provocado un incremento notable del colectivo de personas mayores y como sociedad longeva que somos, es imprescindible prever el fenómeno del envejecimiento , con o sin salud , y todo lo que conlleva.

La Vanguardia: https://goo.gl/1aJjbv 

La Vanguardia.com: http://www.lavanguardia.com/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lavanguardia/

FACEBOOK: https://es-la.facebook.com/LaVanguardia 

TWITTER: https://twitter.com/LaVanguardia

 


08/10/2018

Els Miradors de Catalunya Producte de proximitat i hàbits alimentaris

La Vanguardia. Els Miradors de Catalunya Producte de proximitat i hàbits alimentaris

Organitza La Vanguardia i participa la directora d’Etselquemenges, Núria Coll juntament amb la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, Ada Parellada, Marc Riera, Josep Sucarrats i Ramón Sentmartí. El debat on s'analitza com mengem i produim estarà moderada per la periodista Cristina Puig.

LaVanguardia.com: http://www.lavanguardia.com/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lavanguardia/

FACEBOOK: https://es-la.facebook.com/LaVanguardia

TWITTER: https://twitter.com/LaVanguardia


04/10/2018

Emisión en directo del Sitges Film Festival 2018

Un año más, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya #sitges2018 ha confiado en nosotros para cubrir por #streaming todas las ruedas de prensa, el FestivalTV, algunas masterclas con las estrellas, meetings y algunas sorpresas más!

AGENDA STREAMING - SITGES 2018

Dimarts 9 d’octubre

13.20h – Roda de premsa THE WALKING DEAD 

Dijous 11 d’octubre 

10.30h – Roda de premsa Peter Weir

12.50h – Roda de premsa SUPERLÓPEZ

13.30h – Roda de premsa EL AÑO DE LA PLAGA

Divendres  12 d’octubre

10.00h- Roda de premsa BOCADILLO

11.20h – Roda de premsa Ed Harris

12.00h – Trobada amb Peter Weir (Carpa Noray)

12.50h – Roda de premsa 70 BINLADENS

16.00h – Trobada amb Ed Harris (Carpa Noray)

17.15h – Masterclass de Douglas Trumbull (Tramuntana) 

Dissabte 13 d’octubre 

10.30h – Projecció clip GLASS + roda de premsa (Tramuntana)

12.00h – Roda de premsa Palmarès


27/09/2018

Streaming Gran Encuentro #QuieroCorredor2018 por el Corredor Mediterráneo

Emitimos en directo el acto de apoyo al Corredor Mediterráneo organizado por la Asociación Valenciana de Empresarios en Barcelona. Más de 1000 empresarios se han unido bajo el lema “Estar más cerca, llegar más lejos” en el Palau de Congressos de Catalunya en este Gran Encuentro Empresarial. Síguelo en directo y conversa en las redes con #QuieroCorredor2018. Desde las 12:15h estamos en directo con empresarios, autoridades y representantes de la sociedad española en el mayor Encuentro por el Corredor Mediterráneo que hemos organizado hasta hoy en el que hablaremos sobre el impacto de la infraestructura, debatiremos sobre el tren del futuro y informaremos sobre el Movimiento #QuieroCorredor que ya ha recogido más de 100.000 firmas en nuestra web. Apóyanos con tu firma: https://elcorredormediterraneo.com/ Twitter: https://twitter.com/Corredor_Med Conversa con nosotros: #QuieroCorredor2018 Facebook: https://www.facebook.com/CorredorMedi...


17/09/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debate sobre La importancia de formarse a cualquier edad

La educación se convierte en un pilar fundamental para hacer frente a los retos que plantea una sociedad en cambio constante y un mercado laboral que evoluciona. Hoy en día tener trabajo no garantiza no estar en riesgo de pobreza y es por ello que hay que mejorar la calidad de trabajo.

La formación a lo largo de la vida -más allá de la infancia y la juventud- tiene un impacto directo sobre las probabilidades de encontrar trabajo y estabilidad laboral.

Hoy en día tener trabajo no garantiza no estar en riesgo de pobreza

Luchar contra la precariedad del mercado laboral a partir del fomento del aprendizaje permanente, el reconocimiento de la experiencia profesional y la actualización de conocimientos y habilidades de las personas trabajadoras es uno de los objetivos principales del Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias.

El debate sobre la importancia de formarse a cualquier edad, moderado por la periodista Cristina Puig, contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector de la educación.

Expertos y voces autorizadas

Hble. Sr. Chakir el Homrani Lesfar, Conseller de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias, Generalitat de Catalunya.

Sra. Isabel Alcalde, Maestra Exdirectora del Centro de Formación de Adultos del Vallès de Granollers.

Sra. Laura Carnicero, Doctora en Ingeniería Industrial en la ETSEIB (UPC), Directora de Formación en SEAT y Directora de la Escuela de Aprendices de SEAT.

Sr. Josep Maria Lozano, Profesor del Departamento de Ciencias Sociales de ESADE (URL).

Sr. Àngel Miguel, Director del Instituto Pere Martell

Sr. Francisco Miranda, Director del Centro de Innovación y Formación Ocupacional de L’Hospitalet de Llobregat.


03/09/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debate sobre reforma horària i educació

Emisión en Streaming de las Jornadas de debate organizadas por La Vanguardia bajo el ciclo: Els Miradors de Catalunya.

Este pasado lunes ha sido: Debat sobre reforma horària i educació. Sobre la mesa, el desfase horario y los hábitos en el día a día, especialmente de los más jóvenes.

La reforma horaria es una cuestión permanentemente sobre la mesa. Las dos horas de desfase respecto al resto de países del mundo condicionan aspectos tan cotidianos como las comidas, la salida del colegio y el trabajo o la hora de ir a dormir. Una situación que perjudica nuestra salud.

Entre los colectivos más perjudicados por este desface horario están los más jóvenes. Niños y adolescentes ven como actividades extraescolares se retrasan, la hora de sentarse a comer llega más tarde y, en definitiva, su rendimiento escolar y su calidad de vida menguan.

 

La periodista Cristina Puig, encargada de moderar la ponencia

Els Miradors de Catalunya vuelve a poner sobre la mesa este tema recurrente. Impulsar un cambio de hábitos, ubicar comidas escolares en mejores franjas horarias o incrementar el tiempo de descanso son solo algunas de las principales peticiones del Pacto por la Reforma Horaria.

En la charla de este próximo lunes, moderada por la periodista Cristina Puig, participarán varios ponentes de distintos ámbitos y disciplinas para enriquecer el debate:

Dr. Javier Albares Tendero. Médico neurofisiólogo especializado en trastornos del sueño. Centro Médico Teknon.

Sra. Assumpta Baig i Torras. Maestra. Exresponsable de Formación de la Asociación de Maestros Rosa Sensat. Presidenta de la Fundación Marta Mata

Sr. Salvador Cardús Ros. Profesor Titular del Departamento de Sociología, Facultad de Ciencias Políticas y Sociología UAB.

Sra. Pilar Gargallo. Maestra. Presidenta de la Federación de Movimientos de Renovación Pedagógica de Catalunya.

Sr. Fabian Mohedano i Morales. Trabajólogo, emprendedor social, político catalán e impulsor de la reforma horaria.

Sra. Elena Sintes Pascual. Doctora en Sociología y responsable de proyectos de la Fundación Jaume Boll.


24/08/2018

Streaming del balanç dels carrils bici de la ciutat per Janet Sanz

El divendres 24 d’agost al Saló de la Ciutat, Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz va fer balanç de la implantació de carrils bici que s’està duent a terme a la ciutat. La tinenta d’alcaldia va estar acompanyada del gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés.


22/08/2018

Emissió del balanç del Pla de Rehabilitació Integral de l’espai públic per Janet Sanz

El pasat dimecres, 22 d’agost, al Saló de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va presentar el balanç del Pla de Rehabilitació Integral de l’espai públic.


17/08/2018

Emissió acte Barcelona Ciutat de Pau

Un any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils es va fer un acte al carrer, a la Rambla i la Plaça Catalunya, per recordar les víctimes, acompanyar les famílies i reivindicar la pau. #BCNciutatdepau


16/08/2018

Streaming Declaració institucional d’Ada Colau amb motiu del primer aniversari dels atemptats del 17 d’ag...

Declaració institucional d’Ada Colau amb motiu del primer aniversari dels atemptats del 17 d’agost

L’acte de record i de solidaritat amb les víctimes i els seus familiars va tenir lloc el 17 d’agost a les 10.30 hores, a la plaça de Catalunya.

“Som i serem una ciutat de pau, una ciutat valenta que s’enfronta al terror amb l’amor.”

Divendres 17, farà un any dels atemptats que van colpir la Rambla de Barcelona i el passeig marítim de Cambrils.

Fa un any Barcelona va patir l’atemptat terrorista més sagnant dels darrers 30 anys després del d’Hipercor. No podem i no volem oblidar-nos d’aquells fets. No n’oblidem ni n’oblidarem mai les víctimes: les setze persones que van morir com a conseqüència dels atacs de Barcelona i Cambrils, i les prop de cent cinquanta persones que en van resultar ferides. A l’Ajuntament de Barcelona volem expressar el nostre sentit condol als familiars i amics, així com expressar la solidaritat i el compromís de la nostra ciutat amb totes les víctimes i persones afectades per l’atemptat.

Aquell va ser un acte covard, que pretenia sembrar el terror en un dels passeigs més estimats i més visitats de la nostra ciutat: la Rambla. Volien fer-nos mal, i van aconseguir-ho, però no van aconseguir contagiar-nos el seu odi. No hem renunciat als nostres valors i conviccions, que un any després són més forts que mai. Som i serem una ciutat de pau, una ciutat valenta que s’enfronta al terror amb l’amor, una ciutat oberta a totes les persones que fugen de la guerra, la fam i la violència; perquè som conscients que el terror que vam viure aquell dia és també el terror a què s’enfronten quotidianament els ciutadans de Síria, d’Iraq, d’Afganistan o del Yemen.

Vull agrair a la Guàrdia Urbana, al cos de Mossos d’Esquadra, als cossos de seguretat de l’Estat, al cos de bombers, als professionals de serveis de salut i d’emergències i al cos consular per la seva professionalitat i dedicació en unes circumstàncies extremament difícils per a tots nosaltres. Vull reconèixer els treballadors de la Rambla, que van ser els primers que van obrir els seus comerços per donar refugi i assistència a les persones que van resultar ferides, així com els nombrosos voluntaris i voluntàries. Finalment, també vull agrair les múltiples mostres de solidaritat que ens van arribar de tot el món, fruit de l’estima i el reconeixement internacional cap a la nostra ciutat. En definitiva, un agraïment al conjunt de serveis públics, entitats i ciutadans d’arreu que el 17 d’agost i durant els dies posteriors van donar el millor de si mateixos en el pitjor moment per a tots nosaltres.

Aquells van ser uns dies tristos, però també d’orgull. Orgull d’una ciutat que davant les dificultats sap treure el millor de si mateixa. Orgull d’una ciutadania que va omplir espontàniament la Rambla de mostres de condol i va omplir places i carrers al crit de “no tenim por”. Orgull d’una ciutat que estima la pau i la diversitat amb la mateixa força que rebutja la violència i el racisme. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Barcelona hem treballat per catalogar i digitalitzar els més de dotze mil objectes, documents i expressions de condol que es van recollir durant aquells dies i que són accessibles a la ciutadania a través del web Memorial La Rambla 17A.

Des de l’Ajuntament de Barcelona hem organitzat un acte de record i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars, que tindrà lloc a les 10.30 hores a la plaça de Catalunya i en el qual tothom està convidat a participar. En els darrers mesos hem treballat amb molta cura perquè aquest acte tingui les víctimes com a úniques protagonistes. Vull agrair molt especialment a la unitat d’atenció i de valoració d’afectats pel terrorisme per la seva estreta col·laboració, així com a la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern pel seu suport.

Però més enllà d’aquest acte, el 17 d’agost ha de ser un dia perquè totes les persones que estimem la ciutat, que vam sentir-nos colpides d’una forma o d’una altra per aquest atac, trobem la millor manera d’expressar els nostres sentiments. Algunes ho faran tornant a passejar per la Rambla, altres hi deixaran una flor o encendran una espelma, o senzillament hi cercaran un moment de record i recolliment.

Sigui com sigui, mostrem un cop més que Barcelona és una ciutat oberta i solidària, orgullosa de la seva diversitat i contrària a la guerra i a la violència, una ciutat generosa que sap cuidar i acompanyar en els moments més difícils, una ciutat de pau que amb tendresa i respecte no oblidarà mai els noms de:

Pepita Codina
Maria Correia
Bruno Gulotta
Carmen Lopardo
Francisco López
Ian Moore
Silvina Alejandra Pereyra
Pau Pérez
Maria de Lurdes Ribeiro
Luca Russo
Ana María Suárez
Jared Tucker
Elke Vanbockrijck
Désirée Zolotas

I els petits, de només 7 i 3 anys:

Julian Cadman
Xavi Martínez

Els barcelonins i les barcelonines sempre us tindrem al nostre cor i a la nostra memòria.


30/07/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debat sobre salut i dones

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debat sobre salut i dones

Y es que las mujeres viven más años que los hombres, pero lo hacen con peor salud y con más trastornos crónicos. Las desigualdades de género inciden en la calidad de vida de las mujeres. Por este motivo hay que mejorar sus condiciones de salud en todas las etapas de su vida.

La discriminación social, las cargas familiares, el silencio en torno a enfermedades exclusivamente de mujeres, como la endometriosis, y el impacto sobre la salud física y mental de las víctimas de la violencia de género se deben considerar un tema prioritario de salud pública.

Intensificar la inclusión de la perspectiva de género, fortalecer la atención primaria, erradicar la lacra de la violencia machista, invertir en innovación y hacer visibles enfermedades silenciadas son algunos de los retos del sistema sanitario catalán.

Expertos y voces autorizadas

El debate sobre las mujeres y la salud, moderado por la periodista Cristina Puig, contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector de la salud:

Hble. Sra. Alba Vergés i Bosch , Consellera de Salut, Generalitat de Catalunya.

Sra. Meritxell Benedí Altés , Jefe de Área de Empoderamiento Personal en la Fundació Surt.

Dr. Francesc Carmona, Jefe de Ginecología del Hospital Clínic de Barcelona.

Dra. Elena Carreras, Jefe del servicio de Obstetricia y Ginecología del Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Dra. Marta Chandre, Subdirectora del CatSalut.

Sr. Jordi Formiguera, Agente de igualdad de la Fundació Joia, pedágogo y gestor transversal de inserción laboral de la entidad.

 


24/07/2018

Emisión de todas las jornadas de PETS 2018 Privacy Enhancing Technologies Symposium

Retensmisión en streaming de todas las jornadas del Privacy Enhancing Technologies Symposium PETS 2018, desde el CCCB

Reúne a expertos en privacidad de todo el mundo para presentar y discutir los avances recientes y las nuevas perspectivas en la investigación en tecnologías de privacidad. El 18vo evento PETS fué organizado por Eticas Consulting y se celebró en Barcelona, en el CCCB, del 24 al 27 de julio de 2018. Los documentos se sometieron a un proceso de revisión estilo revista y los artículos aceptados se publicarán después en la revista Proceedings on Privacy Enhancing Technologies (PoPETs)

PETS 2018 - Day 4 afternoon (Friday, July 27)

PETS 2018 - Day 4 morning (Friday, July 27)

PETS 2018 - Day 3 afternoon (Thursday, July 26)

PETS 2018 - Day 3 morning (Thursday, July 26)

PETS 2018 - Day 2 afternoon (Wednesday, July 25)

PETS 2018 - Day 2 morning (Wednesday, July 25)

PETS 2018 - Day 1 afternoon (Tuesday, July 24)

PETS 2018 - Day 1 morning (Tuesday, July 24)

 

 


23/07/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debate sobre el modelo turistico de Catalunya

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. Debate sobre modelo turístico de Catalunya.

‘Els Miradors de Catalunya’, una atractiva cita que arranca al mediodía y que permitirá debatir sobre el modelo turístico catalán y reformular algunas de sus bases. Un espacio para reafirmar la fortaleza del sector de la mano de algunas de las personalidades más influyentes.

Un sector clave, Catalunya es uno de los principales destinos turísticos mundiales. Su ubicación privilegiada, la diversidad climática y la gran oferta cultural, natural y gastronómica, la han convertido en un destino de primer nivel. El turismo representa el 12% del PIB y es un sector clave para la economía.

El éxito de la marca Barcelona y la concentración de visitantes en la ciudad durante el año, se ha convertido en un reto para las administraciones catalanas. Las críticas vecinales a la masiva llegada de turistas, que ha dado lugar a la llamada turismofobia, obliga a repensar un modelo de gestión exitoso que, hoy, pide soluciones innovadoras que permitan mejorar la relación entre turistas y residentes.


La redistribución y diversificación del turismo para potenciar el resto de destinos catalanes; la mejora de la competitividad y la sostenibilidad; la adaptación del sector a las nuevas tecnologías y el encaje de la economía colaborativa a la actividad turística del país. Estos son algunos de los retos que afronta la renovación del actual modelo turístico.

Expertos y voces autorizadas

El debate sobre el modelo turístico, con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector turístico:

Octavi Bono, Director General de Turismo.

Cynthia Pérez, experta en planificación de la UPC.

Josep Maria Bagudà, Director General del Grupo SERHS.

Manel Casals, Secretario General del Gremio de Hoteles de Barcelona.

Javier Bellido, Director General, eDreams ODIGEO.

Salvador Anton, Catedrático de la Facultad de Turismo y Geografía de la URV.

Marc Rodríguez, Director General del CCIB, Centro de Convenciones Internacional de Barcelona, y miembro de las Juntas Directivas de las asociaciones sectoriales APCE y AIPC.


13/07/2018

Ajuntament de Barcelona, Roda de premsa canvi demogràfic i estratègia envelliment

Emissió en streaming en directe al Salo de Croniques. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va presentar l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment de Barcelona. A la roda de premsa també participarà el Marc Martí, de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).


13/07/2018

Torneig Fifa RAC 1

WEBfine - StreamingBarcelona va emetre: El MòN a Rac1 presenta TORNEIG FIFA RAC 1. Es busca el millor jugador del FIFA18

Organitza : eSportsandFun. Des de La Daurada Beach Club de Vilanova

Els 16 finalistes van jugar la gran final.

En aquesta fase presencial es va fer servir un equip de PS4 Professional i pantalles Samsung de 55 polzades. Els jugadors poden portar el seu comandament només en el cas que no estigui personalitzat.

Cada finalista va jugar quatre partits en un format de lliga, en què les victòries valen dos punts i els empats, un punt. Els vuit millors jugaran eliminatòries d’anada i tornada. La final, al millor de tres partits. 
La final es va poder seguir a través de Twitch.  

Página << < ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >
Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?