Home

13/05/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Intel·ligència artificial

En aquesta edició de Diàlegs de Pedralbes, titulada Intel·ligència artificial: més ençà i més enllà de la ciència ficció, s'ha comptat amb la presència de Karina Gibert, enginyera informàtica i Catedràtica de l'UPC, especialista en Intel·ligència Artificial i Big Data.

L'imaginari sobre la intel·ligència artificial s'ha alimentat de les obres de ciència ficció que, des de fa dècades, han posat els robots en el centre de l'acció dramàtica. Les obres d'Asimov, "2001 Una odissea de l'espai" de Kubrick o Blade Runner són exemples incipients que després han trobat ressò en nombroses obres d'art. En aquesta sessió, s'ha posat l'accent en la realitat de la intel·ligència artificial i en les recerques que es duen a terme en l'àmbit de l'enginyeria electrònica.


13/05/2021

Barcelona Poesia: Ningú no sap que pot l'amor

 

Dins del cicle Barcelona Poesia, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, hem retransmès en directe l'esdeveniment "Ningú no sap que pot l'amor" des del Centre Cultural la Farinera del Clot.

La filòsofa Begonya Saez, l’artista Mireia Sallarès i el poeta Pol Guasch s'han trobat en aquest acte per compartir, des de disciplines i metodologies diferents, les visions que tenen sobre l’amor com a diferència, esdeveniment i militància, amb la voluntat d’eixamplar l’experiència amorosa des de la imaginació i la creativitat. 


12/05/2021

CONVERSES DISTESES Alfons Durán-Pich amb Ricard Romero de Tejada. "MEMORIAL PER ALS DESMEMORIATS"

StreamingBarcelona va gravar la conversa entre l’Alfons Durán-Pich i en Ricard Romero de Tejada, on presenta el seu nou llibre “Memorial per als desmemoriats”. En aquest llibre l’Alfons fa una selecció i recopilació dels articles que va redactar entre l’1 d’octubre del 2017 i el 14 de febrer de 2021. Més de tres anys d’articles on se’ns fa memòria dels successos més importats que han tingut lloc en el panorama polític durant aquest període de temps.


12/05/2021

Presentació l'informe Antifeminismes i Extrema Dreta

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la presentació de l'informe "Antifeminisme i Extrema Dreta". Hi han participat la tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la investigadora del Grupo Antígona i professora de Filosofia del Dret, Noelia Igareda; i l’investigador especialitzat en feixisme, nacionalisme i extrema dreta, Steven Forti.


10/05/2021

Lliurament del premi Poesia Jocs Florals 2021

Amb més d’un segle i mig d’història, el premi Jocs Florals és un guardó dels més antics d’Europa i del món, i es consolida, any rere any, com a plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms. Aquest any Manel Ollé ha recollit el Premi dels Jocs Florals de Barcelona 2021 pel seu poemari Un grapat de pedres d’aigua

El balanç poètic de l’any ha estat a càrrec d’Íngrid Guardiola, investigadora cultural, professora i assagista.

I, per finalitzar, la referència històrica s'ha centrat en la figura i obra de Felícia Fuster, poeta traductora, narradora i pintora barcelonina de la qual aquest 2021 commemorem el centenari del seu naixement. A càrrec de Mireia Vidal-Conte, poeta i crítica literària.

 


10/05/2021

Gala de premiats

Aquest any s'han agrupat en una gran vetllada festiva els guanyadors d’alguns dels premis més significatius de la poesia catalana (els Jocs Florals, el Carles Riba, el Miquel de Palol, el Màrius Torres, el Gabriel Ferrater, l’Ausiàs March, el Joan Duch, el Miquel Martí i Pol, i el premi Mallorca de Creació Literària) per poder mostrar plegats alguns testimonis meritoris de la creació poètica actual. Per fer-ho amb una empenta de xou, Martí Torras Mayneris ha presentat i dirigit aquest petit festival dins del festival, amb música en directe dels Biflats i en un espai meravellós.

 


08/05/2021

3L3C7RON1C PO37RY

b1n0, Juana Dolores, Martí Sales, Pau Gener i Paula S. Piedad ens van fer redescobrir les fronteres de la música electrònica i la poesia. “3L3C7R0N1C P037RY” és una oportunitat per investigar, amb les possibilitats del sàmpler, processats vocals i l’exploració interdisciplinària, una odissea sonora on poesia i música fonen els seus límits per dibuixar un nou horitzó. 


07/05/2021

Visita institucional a l'Institut Maria Espinalt

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó i el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, van visitar l’Institut Maria Espinalt (Camí Antic de València, 82-90).


07/05/2021

Vórtex. Pregó del festival Barcelona Poesia 2021 i Trets poètics

Es va obrir el festival Barcelona Poesia 2021 amb un recital que va fer alhora el paper d’un pregó de festes. Per a realitzar aquest recital es van escollir els guanyadors dels premis Màrius Torres 2017 (Silur d’amagatotis), Vicent Andrés Estellés 2017 (Tòtem ordre), Miquel de Palol 2018 (La saliva dels morts), Fundació Jesús Serra 2019 (Tottenville) i Joan Alcover - Ciutat de Palma 2020 (El coure sota el Hudson, 2021).

 

04/05/2021

Roda de premsa, Presentació del Grec 2021

StreamingBarcelona va emetre en directe la roda de premsa on es va presentar la programació del Grec Festival de 2021. La roda de premsa ha anat a càrrec del director del festival, Cesc Casadesús, acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats.


29/04/2021

Roda de Premsa: Barcelona Poesia

StreamingBarcelona s'ha encarregat de retransmetre en directe la roda de premsa on s'ha presentat el programa i les activitats que es duran a terme durant el 7 i el 18 de maig a Barcelona Poesia. 

Durant aquests 12 dies de poesia a Barcelona es realitzaran activitats, taules de debat, actes musicals, es celebrarà el premi Jocs Florals i es donarà el balanç poètic de l'any. 


29/04/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa?

StreamingBarcelona ha emès en directe un nou debat de #DiàlegsdePedralbes amb Antoni Bassas. En aquesta sessió s'ha parlat sobre “Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa? Els algoritmes com a eina política”, amb la presència de David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència de la UAB, codirector del Màster de Disseny i Direcció de Projectes per Internet d'Elisava, professor del Màster de Gestió Cultural de l'UB i de Teoria de l'Art Contemporani a Eina.

Diversos fenòmens polítics recents (Brexit, Trump,...) han posat de manifest que les democràcies depenen de les xarxes socials. Els algoritmes amb què aquestes xarxes distribueixen la informació pels usuaris i els interessos corporatius que volen avançar suposen desafiaments ètics i legals pels quals no sembla que encara estiguem ben preparats.

 


Página << < ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... > >>
Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?