Home

12/05/2021

CONVERSES DISTESES Alfons Durán-Pich amb Ricard Romero de Tejada. "MEMORIAL PER ALS DESMEMORIATS"

StreamingBarcelona va gravar la conversa entre l’Alfons Durán-Pich i en Ricard Romero de Tejada, on presenta el seu nou llibre “Memorial per als desmemoriats”. En aquest llibre l’Alfons fa una selecció i recopilació dels articles que va redactar entre l’1 d’octubre del 2017 i el 14 de febrer de 2021. Més de tres anys d’articles on se’ns fa memòria dels successos més importats que han tingut lloc en el panorama polític durant aquest període de temps.


12/05/2021

Presentació l'informe Antifeminismes i Extrema Dreta

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la presentació de l'informe "Antifeminisme i Extrema Dreta". Hi han participat la tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la investigadora del Grupo Antígona i professora de Filosofia del Dret, Noelia Igareda; i l’investigador especialitzat en feixisme, nacionalisme i extrema dreta, Steven Forti.


10/05/2021

Lliurament del premi Poesia Jocs Florals 2021

Amb més d’un segle i mig d’història, el premi Jocs Florals és un guardó dels més antics d’Europa i del món, i es consolida, any rere any, com a plataforma per donar a conèixer autors o per consolidar noms. Aquest any Manel Ollé ha recollit el Premi dels Jocs Florals de Barcelona 2021 pel seu poemari Un grapat de pedres d’aigua

El balanç poètic de l’any ha estat a càrrec d’Íngrid Guardiola, investigadora cultural, professora i assagista.

I, per finalitzar, la referència històrica s'ha centrat en la figura i obra de Felícia Fuster, poeta traductora, narradora i pintora barcelonina de la qual aquest 2021 commemorem el centenari del seu naixement. A càrrec de Mireia Vidal-Conte, poeta i crítica literària.

 


10/05/2021

Gala de premiats

Aquest any s'han agrupat en una gran vetllada festiva els guanyadors d’alguns dels premis més significatius de la poesia catalana (els Jocs Florals, el Carles Riba, el Miquel de Palol, el Màrius Torres, el Gabriel Ferrater, l’Ausiàs March, el Joan Duch, el Miquel Martí i Pol, i el premi Mallorca de Creació Literària) per poder mostrar plegats alguns testimonis meritoris de la creació poètica actual. Per fer-ho amb una empenta de xou, Martí Torras Mayneris ha presentat i dirigit aquest petit festival dins del festival, amb música en directe dels Biflats i en un espai meravellós.

 


08/05/2021

3L3C7RON1C PO37RY

b1n0, Juana Dolores, Martí Sales, Pau Gener i Paula S. Piedad ens van fer redescobrir les fronteres de la música electrònica i la poesia. “3L3C7R0N1C P037RY” és una oportunitat per investigar, amb les possibilitats del sàmpler, processats vocals i l’exploració interdisciplinària, una odissea sonora on poesia i música fonen els seus límits per dibuixar un nou horitzó. 


07/05/2021

Visita institucional a l'Institut Maria Espinalt

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó i el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, van visitar l’Institut Maria Espinalt (Camí Antic de València, 82-90).


07/05/2021

Vórtex. Pregó del festival Barcelona Poesia 2021 i Trets poètics

Es va obrir el festival Barcelona Poesia 2021 amb un recital que va fer alhora el paper d’un pregó de festes. Per a realitzar aquest recital es van escollir els guanyadors dels premis Màrius Torres 2017 (Silur d’amagatotis), Vicent Andrés Estellés 2017 (Tòtem ordre), Miquel de Palol 2018 (La saliva dels morts), Fundació Jesús Serra 2019 (Tottenville) i Joan Alcover - Ciutat de Palma 2020 (El coure sota el Hudson, 2021).

 

04/05/2021

Roda de premsa, Presentació del Grec 2021

StreamingBarcelona va emetre en directe la roda de premsa on es va presentar la programació del Grec Festival de 2021. La roda de premsa ha anat a càrrec del director del festival, Cesc Casadesús, acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats.


29/04/2021

Roda de Premsa: Barcelona Poesia

StreamingBarcelona s'ha encarregat de retransmetre en directe la roda de premsa on s'ha presentat el programa i les activitats que es duran a terme durant el 7 i el 18 de maig a Barcelona Poesia. 

Durant aquests 12 dies de poesia a Barcelona es realitzaran activitats, taules de debat, actes musicals, es celebrarà el premi Jocs Florals i es donarà el balanç poètic de l'any. 


29/04/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa?

StreamingBarcelona ha emès en directe un nou debat de #DiàlegsdePedralbes amb Antoni Bassas. En aquesta sessió s'ha parlat sobre “Com esdevenir un ciutadà lliure en la xarxa? Els algoritmes com a eina política”, amb la presència de David Casacuberta, professor de Filosofia de la Ciència de la UAB, codirector del Màster de Disseny i Direcció de Projectes per Internet d'Elisava, professor del Màster de Gestió Cultural de l'UB i de Teoria de l'Art Contemporani a Eina.

Diversos fenòmens polítics recents (Brexit, Trump,...) han posat de manifest que les democràcies depenen de les xarxes socials. Els algoritmes amb què aquestes xarxes distribueixen la informació pels usuaris i els interessos corporatius que volen avançar suposen desafiaments ètics i legals pels quals no sembla que encara estiguem ben preparats.

 


28/04/2021

Roda de Premsa: Drets Cultural

StreamingBarcelona ha emès  en directe la roda de premsa de presentació del Pla de Drets Culturals de Barcelona a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i del delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados.

El pla, que es presentarà en el proper plenari del 30 d’abril, és un compendi de nou mesures de govern per tal d’implementar noves polítiques públiques per reconèixer i eixamplar els drets culturals a Barcelona.


28/04/2021

Ciclo Retos: La sostenibilidad desde la responsabilidad social y la economía circular

El ciclo Retos de la UOC tiene como objetivo reflexionar sobre los retos que las organizaciones, la educación, la economía y la sociedad en conjunto tendrán que afrontar en los próximos años, desde una perspectiva que incorpore el valor de las experiencias, los puntos de vista y las realidades locales.

StreamingBarcelona ha emitido en directo la sesión titulada "La sostenibilidad desde la responsabilidad social y la economía circular". Han participado August Corrons, director del máster de sostenibilidad y responsabilidad social de la UOC, donde desarrolla docencia en cooperativismo, economía social y RSC, y David Zabala, Director General en Naturklima, la Fundación de Cambio Climático de Gipuzkoa, con la moderación de Vanessa Sánchez, periodista de ETB y presentadora de eventos, en un webinar abierto a la participación del público.


26/04/2021

La cultura és un dret - Polítiques urbanes i context internacional per als drets culturals

StreamingBarcelona va emetre en directe la taula rodona titulada La cultura és un dret. Polítiques urbanes i context internacional per als drets culturals. Organitzada per l'Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). El debat buscava acostar-se als marcs de reflexió i a les pràctiques polítiques per al reconeixement i l'impuls dels drets culturals a les ciutats. 

El debat el va moderar Jordi Pascual, coordinador de la Comissió de Cultura de la CGLU, i hi van intervenir Daniel Granados (delegat de Drets Culturals de l'Ajuntament de Barcelona), Luca Bergamo (impulsor de la Carta de Roma sobre el Dret a Participar en la Vida Cultural), Catarina Vaz-Pinto (regidora de Cultura de Lisboa i co-presidenta de la Comissió de Cultura de CGLU (TBC)), Tere Badia (secretària general de Culture Action Europe), i Joan Subirats (Tinent d’alcalde de cultura, ciència, educació i comunitat de l'Ajuntament de Barcelona).

 

23/04/2021

Acte Institucional Sant Jordi 2021

StreamingBarcelona es va encarregar d'emetre en directe l'acte que va donar inici a la diada de #SantJordi2021.

Hi van participar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa; l'escriptora i pregonera de Sant Jordi 2021, Irene Vallejo; l’escriptor i poeta, Pol Guasch, i representants dels gremis, associacions i organitzacions del sector del llibre. 


22/04/2021

Roda de Premsa Túnels de Glòries

StreamingBarcelona ha emès en directe la roda de premsa on la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha visitat y ha parlat sobre l'avanç de les obres de construcció del túnel viari de la plaça de les Glòries.

Aquest ha etsta el primer cop que els mitjans de comunicació han accedit i s'han pogut desplaçar per l’interior del túnel, d’extrem a extrem.


20/04/2021

Roda de premsa Educadors emocionals, Escoles IE Antaviana

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, el regidor de Presidència, Pressupostos i Pla de Barris, Jordi Martí, i la directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Rosa Artigal, han presentat l’increment d’educadors emocionals a les escoles de la ciutat.

 


15/04/2021

Diàlegs de Pedralbes 2021 - Com relacionar-nos amb els robots. Què és la roboètica?

StreamingBarcelona ha emès en directe la sessió número 60 dels Diàlegs de Pedralbes amb Antoni Bassas. En aquesta sessió es parlarà sobre com relacionar-nos amb els robots i s'explicarà què és la roboètica.

La direcció científica d’aquesta edició corre a càrrec de Daniel Gamper i presentarà el diàleg Antoni Bassas. A més a més, es comptarà amb la presència de Jordi Vallverdú (UAB), acadèmic especialista en Filosofia de la Ciència i la Computació, Intel•ligència Artificial i Robòtica i professor a l'ICREA.


15/04/2021

Visita nou dentista Torre Baró

L'Ajuntament de Barcelona ha obert aquest mes d'Abril un nou dentista municipal gratuït al barri de Torre Baró, en el districte de Nou Barris, que atendrà exclusivament a persones derivades des de els serveis socials municipals que necessiten un tractament odontològic. 

Han participat en la seva inauguració l'alcaldessa, Ada Colau, la regidora de salut, envelliment i cures, Gemma Tarafa, i el regidor del districte, Francesc Xavier Marcé.

12/04/2021

Presentació del projecte de transformació de la fàbrica Mercedes-benz, a Sant Andreu

StreamingBarcelona s'ha fet cárrec de l'emissió en directe de la roda de premsa on l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presentat el projecte de transformació de la fàbrica Mercedes-Benz, al districte de Sant Andreu.

A la roda de premsa també hi han participat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz.


09/04/2021

Acord per acollir grans exposicions d'art a Barcelona

Streaming Barcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la presentació de l'acord signat per El Consorci de les Drassanes Reials de Barcelona i Arthemisia-Evolucionarte, amb el qual Barcelona acollirá exposicions de gran format i de grans figures de la història de l’art. 

Han realizat aquesta presentació Jaume Collboni, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, president delegat del Consorci de les Drassanes Reials de Barcelona i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, i Jesús Rodríguez, director de la promotora i organitzadora d’exposicions internacional Evolucionarte i d’Arthemisia a Espanya.


31/03/2021

Inversions Mercats

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la roda de premsa on el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, han presentat el pla d’inversions als mercats municipals per al període 2021-2023, amb les principals actuacions i millores de transformació, i manteniment previstes.

A l’inici de la roda de premsa s'ha pogut veure un exemple de les inversions previstes en les obres que s’estan duent a terme al Mercat de Sant Andreu.


25/03/2021

Escola Música + Fábrica de creació i Centre d'art contemporani Fabra i Coats

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la roda de premsa organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, on s'ha anunciat la recta final de la transformació de la Nau Central de Fabra i Coats.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu per completar la rehabilitació de la Nau Central, també anomenada Edifici L, del conjunt industrial de la Fabra i Coats. La reordenació dels espais que la conformen permetrà ubicar la nova seu de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, així com la finalització dels programes de la Fàbrica de Creació i el Centre d’Art Contemporani i encetar amb la redacció dels projectes per l’inici de la rehabilitació del conjunt de maquinària i instal·lacions patrimonials de la sala de calderes i el futur Centre d’interpretació del Treball. 


22/03/2021

Nou Contracte de Neteja - Ajuntament de Barcelona

StreamingBarcelona s'ha encarregat de l'emissió en directe de la presentació del nou contracte de neteja de Barcelona, l'acte ha estat organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa Ada Colau i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, han presentat les característiques i l'objectiu del nou contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona.


22/03/2021

Eleccions 2021 al Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe l'acte de presentació de les candidatures al Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) treballa perquè Barcelona sigui una ciutat accessible i inclusiva. Per fer-ho, compta amb les persones amb discapacitat i les entitats que les representen. En aquest acte coneixereu els candidats i les candidates que es presenten per ser una de les 10 persones amb discapacitat que formaran part del Consell Rector de l’IMPD.  


19/03/2021

Pep Guardiola y Bonaventura Clotet | CONVERSACIONES #YOMECORONO

Ya podéis ver el segundo encuentro virtual de "Conversaciones #Yomecorono", organizado por la Fundación Lucha contra el Sida y las Enfermedades InfecciosasIrsiCaixa y el Hospital Universitario Germans Trias i Pujol. La conversación se desarrolla en tono distendido con Pep Guardiola que intercambia sus dudas y preocupaciones y recibe información actualizada sobre la investigación contra la COVID-19 de la mano del doctor Bonaventura Clotet.

Poder participar en este proyecto solidario ha sido muy gratificante y emocionante para Streaming Barcelona, además nos ha permitido estrenar nuestro nuevo estudio de la mano de grandes personalidades como Pep Guardiola y el doctor Clotet, con el objetivo de seguir informando a la ciudadanía del estado de la COVID-19 y de las investigaciones que se están llevando a cabo actualmente.


13/03/2021

8M. Acte central del Consell de les dones de l'Eixample

StreamingBarcelona aquest any ha realitzat l'emissió en directe de l'Acte central del Consell de dones de l'Eixample. A la tarda, l’acte central del 8M ha continuat amb la presentació de la Guia del bon tracte i del Challenge #8MPerAUnaCuraDigna, l’espectacle ‘Quikura a la quikura?’, del grup Descabelladas i el concert de Rosa Zaragona i Rusó Sala.

L'acte ha estat presentat per Teresa Urroz, actriu i cofundadora de Descabelladas.


13/03/2021

8M. Taula Rodona. (Acte central del Consell de dones de l'Eixample)

StreamingBarcelona s'ha encarregat aquest any de l'emissió en directe de l'Acte central del Consell de dones de l'Eixample. Al matí s'han celebrat tres taules rodones moderades per Elba Mansilla, sòcia fundadora de la cooperativa La Ciutat Invisible.

Taula institucional: amb la participació de Marta Ripoll, de l’Espai Barcelona Cuida; Geles Martínez, del CAP Sagrada Família; Ruth Toribio, consellera de Salut del Districte de l’Eixample; Xabier Ballesteros, de Serveis Socials municipals i el projecte públic comunitari La colla cuidadora.

Taula de projectes cooperatius i comunitaris: amb la participació d'Amèlia Campos, de l’associació Més cures; Wendy Espinoza, de la cooperativa Mujeres Pa’lante; Isis Sainz, del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Sagrada Família i Àurea Oliveras, del casal de barri Espai 210.

Taula d’associacions de famílies i usuàries de serveis de cures de la ciutat: amb la participació de Virgínia Calvet, d’ECOM; Cristina Juan, de La colla cuidadora; Pilar Aceituno, d’AFAB i Àlvaro Ponce, de Conexus.


12/03/2021

Àngels Nous - Instal·lació d'un nou monument públic a la plaça de la Gardunya

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la presentació del nou monument públic de la plaça de la Gardunya. Han impulsat aquesta obra La Virreina Centre de la Imatge i la Direcció d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut de Mercats i l’Escola Massana.
 
A la roda de premsa hi intervindran Jorge Ribalta, fotògraf i investigador; Miriam Hidalgo, membre de la Comissió de Cultura de la plataforma veïnal #veïnsgardunya, veïna de la plaça i arquitecta; Valentín Roma, comissari de l’exposició a La Virreina Centre de la Imatge; Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat Vella; i Marc Aureli Santos, director de serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni.

12/03/2021

Taula rodona - El Poble Espanyol: debat sobre un passat present

StreamingBarcelona s'ha encarregat d'emetre en directe la taula rodona organitzada per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. "El Poble Espanyol: debat sobre un passat present" és el títol d'aquest debat virtual.
 
Hi van participar Sandra Moliner, doctora arquitecta per l'ETSAB/UPC i comissària de l'exposició, Rafel Torrella, conservador de l'Arxiu Fotogràfic i comissari de l'exposició, Josep M. Rovira, doctor arquitecte i catedràtic d'Història de l’Art i Arquitectura de l’ETSAB/UPC, i Montserrat Villaverde, professora de l’Escola d’Arquitectura La Salle de la Universitat Ramon Llull.
 
L'exposició es podrá visitar fins al 25 d'abril a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

04/03/2021

Presentació de la Programació 2021 del Museu Picasso de Barcelona

StreamingBarcelona ha realitzat l'emissió en directe del Museu Picasso de Barcelona. En aquesta conferència, Emmanuel Guigon ha explicat els projectes que el museu té en marxa actualment i la programació per aquest 2021. A més a més, ha parlat del futur dels museus i de com fer front al desenvolupament de la cultura digital i virtual. 


Página << < ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... > >>
Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?