Home

15/02/2019

Emissió Premis Ciutat de Barcelona 2018

Un any mes StreamingBarcelona hem fet l'emissió en directe del Premis Ciutat de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats, van presidir la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018. L’acte va tenir lloc al Saló de Cent, conduit per l’actriu Àgata Roca.

Amb la direcció artística de Pep Salazar, Onionlab va protagonitzar una performance que combina la dansa amb l’art audiovisual, acompanyada per un projecte d’il·luminació dissenyat per Albadalejo, i continguts audiovisuals creats per Crowd studio. La cerimònia es vincularà al Festival Llum Barcelona 2019, que enguany se celebra del 15 al 17 de febrer.

El disseny de la imatge d’aquesta edició dels Premis Ciutat de Barcelona és obra de Frederiki Rifi, alumna de l’Escola Massana. Centre d’Art i Disseny.


11/02/2019

Streaming La Vanguardia, Catalunya futurs debats, Reptes del teixit empresarial de Catalunya

Emisión en directo de Catalunya futurs debats.

La crisis económica ha obligado a las empresas catalanas a hacer un esfuerzo para superar las dificultades en una coyuntura compleja que ha cambiado de tablero de juego: de un marco local a uno global. El futuro del tejido empresarial catalán, en su mayoría pymes, pasa por ganar volumen, innovar e internacionalizarse.

Para impulsar estos procesos se necesitan recursos. El Instituto Catalán de Finanzas, una entidad financiera pública, es un complemento clave para consolidar todas estas acciones. Potenciar la innovación y el crecimiento de las empresas, como complemento de la financiación privada, así como crear y mantener puestos de trabajo son algunos de los objetivos del ICF. En siete años ha financiado a más de 15.000 empresas.

El debate de ‘Catalunya Futur’ sobre los retos del tejido empresarial de Catalunya estuvo moderado por la periodista Mònica Hernàndez. Contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector.


11/02/2019

Streaming Biennal ciutat i ciencia, Intel·ligència col·lectiva

Emisión en directo desde la Biblioteca Fancesca Bonnemaison.

Diálogos : Inteligencia Colectiva 

Las hormigas, las termitas e incluso algunos tipos de hongos poseen una inteligencia colectiva fruto de un gran número de interacciones entre diferentes individuos y con su entorno. Son sistemas que pueden resolver problemas complejos, como por ejemplo encontrar la salida de un laberinto o establecer la mejor red de carreteras para unir varias ciudades sobre un mapa. 

A diferencia de un ingeniero, ninguno de estos individuos tiene el conocimiento necesario para resolver estos problemas. ¿Pues, cómo lo hacen? ¿Podemos aprender nuevas maneras de resolver problemas imitando la naturaleza? ¿Qué diferencias hay entre sus cerebros líquidos y los nuestros? En este diálogo entre Audrey Dussutour, experta en comportamiento animal, y Sergi Valverde, especialista en la dinámica y la evolución de las redes complejas y la vida artificial, resolveremos algunas de estas preguntas.


10/02/2019

Streaming Biennal ciutat i ciencia, Los retos de la ciencia, pasado y presente

Streaming Biennal ciutat i ciencia, Los retos de la ciencia, pasado y presente

Los retos de la ciencia.
Pasado y presente en la voz de los expertos y premios Nobel.

¿Cuáles fueron los retos científicos del siglo pasado? ¿Qué papel tuvieron y con qué dificultades se encontraron las mujeres en un área históricamente reservada a los hombres? ¿Cuál es la panorámica actual en la ciencia? En la era de las fake news, ¿hay más o menos cultura científica ciudadana?

En esta mesa redonda, se discutió sobre los retos más importantes que afrontó la ciencia en el pasado, tanto en lo referente a contenidos científicos como al aspecto del género, cómo han evolucionado aquellos retos y el analisis de los puntos cruciales que se viven hoy en la ciencia, así como la evolución del papel de la mujer en este campo. Las intervenciones de premios Nobel y expertos reconocidos internacionalmente contáron con el precioso contrapunto de las ilustraciones de Pilarín Bayés. Moderó la sesión José Ramón Calvo, presidente del Instituto de investigaciones Interdisciplinarias de la Real Academia Europea de Doctores (RAED).


09/02/2019

Streaming Biennal ciutat i ciencia, A la recerca de planetes com la Terra

Biennal, a la recerca de planetes com la terra.

Avui dia, coneixem uns 4.000 planetes que orbiten altres estrelles, i la natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que mai no hauríem imaginat. Hi ha altres éssers vius a l’Univers? Quant trigarem a trobar planetes com el nostre? Com sabrem si estan habitats? Aquestes preguntes no deixen ningú indiferent. El més engrescador és que la ciència és a un pas de poder donar-hi resposta.

S'ha parlat dels mètodes que ens permetran descobrir exoplanetes i de les darreres troballes més espectaculars, incloent-hi els exoplanetes més propers a la Terra, a Proxima Centauri i a l’estel de Barnard. També es van presentar els projectes futurs d’aquesta gran revolució científica que ha de permetre identificar planetes semblants al nostre i, potser, descobrir si hi ha vida.


02/02/2019

BCN Negra 2019 en directe

Un any mes fem emissió en directe de BCN Negra. Port Tokio Red Riding United per David Peace.

#BCNegra2019 Des de Aribau Multicines.

David Peace, amb el seu estil desesperançat i cruel, va revolucionar la novel·la negra britànica. Aquest 2018 passat es va editar GB84, sobre el duríssim pols entre Margaret Thatcher i els miners britànics.

Moderadora: Laura Fernández fa de periodista a El País, on ha escrit sovint sobre literatura negrecriminal.

Policies corruptes, criminals sexuals d’una crueltat extrema, un ambient tan gris i opressiu com el clima anglès... Les novel·les que formen el Red Riding Quartet (un riding és una divisió administrativa històrica de la regió de Yorkshire), o Quartet de Yorkshire (197419771980 i 1983) de David Peace eren d’un pessimisme extrem i d’una originalitat que va marcar un canvi en la manera de veure la novel·la negra britànica. La feina de professor d’anglès de l’autor el va dur a França, a Istanbul i a Tòquio, on viu amb la seva família i on s’ambienten les novel·les de la “Trilogia de Tòquio”, que retraten amb duresa i un estil sense concessions el Japó de la postguerra. El 2015 es va editar en castellà Maldito United, una ficció documental sobre la trajectòria de Brian Clough, una poderosa i mítica figura del futbol britànic dels anys setanta del segle passat


26/01/2019

Streaming Freakest Challenge 2019

Ver el video en Facebook

Streaming live from the SANT JORDI CLUB in Barcelona. The best 8 teams of the entire competition battle head-to-head to take home the title of Champions of the 4rth edition of the FREAKEST CHALLENGE organised by Fittest Freakest.

Streaming en directo desde el SANT JORDI CLUB de Barcelona. Los 8 mejores equipos de la competición se disputan el título de campeones de la 4 edición del FREAKEST CHALLENGE organizado por Fittest Freakest.

Un año más han confiado en WEBfine - StreamingBarcelona para emitir el evento en directo.


23/01/2019

Streaming L'alcaldessa respon al Col·legi de Periodistes

Ada Colau va participar en la tradicional trobada "L'alcaldessa Respon" . Un any mes WEBfine - StreamingBarcelona realitza l'emissió en directe.

El Col·legi de Periodistes va acollir aquesta tradicional trobada entre col·legiats i l'alcaldessa de Barcelona per apropar la seva gestió política als professionals de la informació."L'Alcaldessa Respon" és una iniciativa que va començar l'any 1983 amb l'alcalde Pasqual Maragall i que aquest any va comptar amb la quarta participació de l'alcaldessa Ada Colau.

L'edició de "L'Alcaldessa Respon" 2019 coincideix amb l'aproximació d'unes eleccions municipals que estaran marcades per un gran ventall de candidatures. Va ser una oportunitat per conèixer els objectius i les prioritats del govern local de Barcelona per als pròxims mesos. Els col·legiats i col·legiades van poder formular directament preguntes a l'alcaldessa Ada Colau al final de la seva intervenció.


28/12/2018

Emissió en streaming de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC)

Aquest divendres 28 de desembre es va celebrar, un any més, l'Assemblea Oberta de la FIEC a Barcelona, oberta a la participació de catalans d'arreu del món. WEBfine - StreaminBarcelona vàrem fer la retransmissió del acte en streaming, per quart any consecutiu.

La trobada va tenir una bona participació presencial amb membres de comunitats catalanes a l'exterior que es trobaven a Catalunya aquests dies (de Costa Rica, L'Havana, Los Angeles, Amsterdam, Washington, Estocolm, Brussel·les, Luxemburg, Stuttgart, Tolosa de Llenguadoc, Basilea, Lausana, Londres, París, Madrid, Saragossa, Houston, etc.) i una alta participació per streaming (des de Houston, Buenos Aires, Mèxic, Noruega, Washington, etc.).

Es va presentar un ampli informe sobre els grans temes d'interès de la Catalunya Exterior a càrrec de l'Antoni Montserrat Moliner (Secretari General FIEC) i dels membres de la Junta Directiva (Albert Masquef i Xavier Tudela). Els debats es va concentrar en les modificacions en la llei electoral i el possible fi del "voto rogado", l'aplicació de l'article 155 i els recursos que han permès revertir els seus efectes, els problemes relatius a les comunitats infantils a l'exterior, la posada en marxa de la nova Llei de la comunitat catalana de l'exterior, etc.

La nova responsable de l'àrea de CCE del Govern català, Carme Rodés, es va presentar als participants.


20/12/2018

Streaming La Vanguardia, inteligencia artificial, Calum Chace

WEBfine ha realizado el streaming en dos idiomas en Full HD en la que Telefónica y La Vanguardia se unen para organizar ‘Inteligencia artificial y transformación social’ con la conferencia de Calum Chace. 

El evento se ha llevado a cabo en el Movistar Center de Barcelona. 

La automatización es una tendencia imparable y en la sociedad surgen infinidad de dudas acerca de cómo las máquinas podrían imitar funciones y actividades propias del ser humano, y por tanto en qué posición dejará a las personas en el ámbito social y laboral. 

Para disipar las dudas y conocer más acerca del desarrollo de la Inteligencia artificial, Telefónica y La Vanguardia organizan la conferencia que recibe el título de ‘Inteligencia artificial y transformación social’. 

Chace intentará responder algunas cuestiones como: ¿dónde estamos en el desarrollo de la Inteligencia Artificial? ¿Qué sectores experimentarán cambios disruptivos? ¿Qué empleos se quedarán los robos y cómo los remplazaremos? ¿Qué talento será el más demandado en la economía del futuro? ¿Cómo se regulará la economía? ¿Los humanos trabajaremos menos horas?


13/12/2018

Emisión sobre la nueva normativa de colocación de baldosas cerámicas

El pasado 13 de diciembre retransmitimos en directo una nueva Jornada técnica, organizada por ANFAPA esta vez sobre la nueva normativa española UNE 138002:02/2017 de Colocación de Baldosas Cerámica. 

Como en otras ocasiones se realiza en colaboración con los Colegios de Aparejadores Madrid, Bizkaia, Valencia y Sevilla; y el Colegio de Arquitectos de Madrid COAM. 

Solo se trasmitiÓ en directo vía streaming desde la Escola Sert del COAC.


10/12/2018

Reframing urban resilence implementation, Timon McPhearson and Adriana Allen

StreamingBarcelona hemos emitido en directo la jornada organizada por Architecture UIC

11th International Forum on Urbanism (IFoU) Congress 2018 December 10-11-12 in Barcelona UIC Barcelona is hosting the 11th edition of the annual conference of the International Forum on Urbanism (IFoU), organised in cooperation with the Urban Resilience Research Net (URNet) and UN-Habitat.


10/12/2018

Emisión en directo de Diálogos por la Interculturidad

Hemos realizado la emisión en streaming de la jornada Diálogos por la Interculturidad. Organizado por La Oficina del Club de Roma, en colaboración con la Fundación Secretariado Gitano y la Obra Social "la Caixa"

La diversidad étnica y cultural que tenemos en nuestras ciudades es un fenómeno estructural que, si no es gestionado adecuadamente, comporta división social y falta de equidad entre los diferentes colectivos y grupos etnoculturales, influenciado por factores socioeconómicos, de peso demográfico, de representaciones sociales de los grupos o, simplemente, por la existencia de un conjunto de prejuicios y estereotipos negativos y de discriminación hacia los colectivos minoritarios.

A cargo de:

  • Sami Naïr, politólogo, filósofo y sociólogo francés.

  • Cristina Gallach, alta comisionada para la Agenda 2030.

  • Carlos Giménez, catedrático de Antropología Social en la UAM.

  • Gemma Pinyol-Jiménez, Consejo de Europa.

  • Ismael Cortés, Universidad Central Europea - Romani Studies Program.

  • Mònica Terribas, periodista.

  • Lola López, comisionada de Inmigración, Interculturalidad y Diversidad del Ayuntamiento de Barcelona.

  • Sara Giménez, Fundación Secretariado Gitano. Representante española ante el Comité Europeo contra el Racismo y la Intolerancia (Consejo de Europa).

  • Ignacio Sola, director general de Igualdad de Trato y Diversidad. Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad.

  • Juan Cruz, periodista y escritor.


28/11/2018

#Coordenades, Cultura Viva, Processos d'innovació per a les polítiques culturals de Barcelona

WEBfine StreamingBarcelona hem fet l' emissió en streaming del Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva.

18.30 h Presentació del llibre: Una nova economia per a una nova cultura: innovacions economicoculturals transformadores a la ciutat de Barcelona amb Mayo Fuster - Universitat Oberta de Catalunya

19.00 h Debat Obert: Destrucció creativa vs innovació cultural. Reptes de les economies culturals per transformar la ciutat

Quines opcions ofereix l'economia actual per al desenvolupament d'una pràctica cultural transformadora?

L'anàlisi de les opcions que ofereixen els models econòmics emergents i com s'estan relacionant amb noves modalitats de producció cultural obre un ampli camp d'innovació i experimentació. Què pot suposar per a la cultura de la ciutat? Com podem afavorir aquestes relacions i connexions? En quins canals s'expressa i en quins li costa més de treballar el sector cultural?

Genís Roca, soci i president de Roca Salvatella. Especialista en estratègia digital, anàlisi de l’entorn i models de presència
José Luis de Vicente, comissari especialitzat en cultura digital, art i tecnologia. Comissari de Sónar +D
Alícia Trepat Pont, emprenedora social, exploradora de nous models econòmics i xarxes digitals
Liliana Arroyo, Doctora en Sociologia. Experta en innovació digital i impacte social (ESADE, Playground)

Debat conduït per Ricard Espelt, Investigador postdoctoral a Dimmons (UOC) i coimpulsor de (des)vestint aliments

Fila zero:

Esteve León, gestor cultural, assessor a la direcció general del Museu Marítim de Barcelona
Xavier Fina, gestor cultural i filòsof, cap de departament de gestió i producció de l’ESMUC i director de ICC Consultors


21/11/2018

#Coordenades18 Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes

Coordenades. Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva Presentació de la recerca "Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes" a càrrec de Javier Rodrigo d'Artibarri.

Debat obert: Drets i precarietats en les relacions contractuals de la música en viu

Participants. Núria Gurina, gestora cultural, responsable de comunicació de la Lleialtat Santsenca Layla Dworkin, membre de la cooperativa Laberint Cultura i membre de l'Espai de Coordinació i de l'Assamblea del projecte

Arnau Itinerant Beatriu Liebe, directora de teatre i gestora cultural, antiga directora del Centre Cívic Baró de Viver

Sergi Díaz, tècnic a la Direcció de Cultura de Proximitat i coordinació de la xarxa de centres cívics de l’ICUB

Debat conduït per Rubén Martínez, Doctor en Ciències Polítiques i Polítiques públiques i membre de La Hidra Cooperativa

Aquesta sessió del cicle #Coordenades18 va celebrar-se el 21 de novembre de 2018 a l’Antiga Escola Massana.


16/11/2018

Emissió en directe Disseccionant Morandi des de CaminsCat

Col·loqui on s’analitza en profunditat el pont de Morandi de Gènova amb:

- Javier Rui-Wamba, Esteyco. Medalla Ildefons Cerdà 2015

- Manuel Reventós, Enginyeria Reventós. Medalla Ildefons Cerdà 2018

- Lara Pellegrini, Pedelta

- Xavier Flores, Generalitat de Catalunya

– Director General d’Infraestructures de Mobilitat

Modera: Esther Real, Membre de la Junta Rectora del Col·legi d’Enginyers de Camins. Catedràtica d’Estructures Metàl·liques a l’Escola de Camins (UPC)


14/11/2018

#Coordenades18 La música en viu a Barcelona, presentació i debat

El programa Cultura Viva presenta els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys i obre un debat al voltant de les seves principals aportacions al voltant de gestió comunitària, economies culturals, democràcia, innovació ciutadana i diversitat.

Coordenades. Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva Presentació de la recerca "La música en viu a través d'espais, sales i plataformes independents de Barcelona" i l'informe previ sobre "Marc jurídic i relacions contractuals en la música de Barcelona" amb Olga Ábalos i Eduard Arderiu Debat obert: Drets i precarietats en les relacions contractuals de la música en viu

Participants.

Andrea Leunda, advocada del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC)

Guillem Arnedo, músic, president de l'AMJM i membre de la junta directiva de l'Acadèmia Catalana de la Música

Patricia Gabeiras, Doctora en Derecho, UNED y Universidad Carlos III de Madrid i directora general de la Asociación de Festivales de Música Eduardo Maura, Portaveu de Cultura de Podemos al Congreso de los Diputados

Debat conduït per Roger Roca, periodista

Aquesta sessió del cicle #Coordenades18 va celebrar-se el 14 de novembre de 2018 a l’Antiga Escola Massana.


12/11/2018

Streaming Certamen Llobet 2018 Final en directo

Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona "Miquel Llobet"

En las diez últimas ediciones la sede oficial ha sido el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El nuevo emplazamiento para esta onceava edición es L’Auditori de Barcelona, centro neurálgico musical. El Museu de la Música de Barcelona, espacio donde se conserva una de las mejores colecciones de guitarra del mundo gracias al maestro Llobet, es la sede del desarrollo del certamen. La final se realizó con cuarteto de cuerdas en la Sala Oriol Martorell de L’Auditori.

El Certamen Llobet ha ganado un extraordinario prestigio, confirmado por las felicitaciones de grandes personalidades del mundo del arte musical y reconocimientos por las más importantes entidades especializadas. Actualmente es considerado como un evento de excelencia y calidad artística que contribuye al enriquecimiento del tejido musical de la ciudad, retorna a la guitarra clásica el prestigio mundial perdido y alienta a jóvenes talentos a coger impulso en los nuevos retos concertísticos


12/11/2018

Streaming La Vanguardia Els Miradors de Catalunya Joves i nova ruralitat

Una nueva edición de ‘Els Miradors de Catalunya’, que en esta ocasión gira en torno a los jóvenes y la nueva ruralidad

La situación de crisis laboral juvenil y los cambios tecnológicos y sociales que se están produciendo en los últimos años han propiciado que los jóvenes vean el mundo rural como una opción de vida. Este nuevo paradigma está comportando una recuperación progresiva de los valores de la ruralidad y el campesinado que plantean la necesidad de redefinir el modelo de relación entre campo y ciudad.

Los nuevos campesinos apuestan por introducir nuevos valores

El campo catalán vive un proceso de transformación profunda impulsada por el sector de los jóvenes, tanto si proceden de familias campesinas como si son recién llegados, que han apostado por introducir nuevos valores como la proximidad, la autonomía, el respeto por el medio ambiente, el compromiso social, la calidad del producto o el trabajo de tipo cooperativo.

Impulsar políticas para cambiar la tendencia del abandono del campo y recolonizarlo, hacer frente al envejecimiento del sector agrícola, impulsar un cambio cultural que dé más visibilidad al mundo rural como espacio de oportunidades para la gente joven y facilitar el acceso a la tierra son algunos de los retos que afrontan la Dirección General de Juventud (DGJ) y el Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat.

Expertos y voces autorizadas

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre finanzas estará moderado como de costumbre por la periodista Cristina Puig y contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector:

Sra. Laura Dalmau Pol, Subdirectora General de Plani_cación Rural del Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación.

Sra. Maria Faura, Técnica de Turismo y Patrimonio, Consorcio del Lluçanès. Miembro del Festival Cantilafont.

Ilmo. Sr. Sebastià Mata, Alcalde de Maldà y Miembro de MUNIXIC.

Sr. Cesc Poch i Ros, Director General de la Agencia Catalana de la Juventud, Departamento de Trabajo, Asuntos Sociales y Familias. Generalitat de Catalunya.

Sra. Quiònia Pujol Sabaté, Biotecnóloga, cervecera y agricultora.

Sr. Eduard Trepat, Técnico de la Fundación Món Rural.


07/11/2018

#Coordenades18 Presentació de “Cultura Cooperativa a Barcelona” i debat obert

Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques del programa Cultura Viva
CULTURA VIVA és un programa obert de recerca i desenvolupament de projectes per reconèixer i afavorir espais de participació, circulació i coproducció cultural a Barcelona. Un programa transversal coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i projectes socials i culturals de la ciutat.

CULTURA VIVA en col·laboració amb el Consell de Cultura de Barcelona és també una plataforma des d’on fer recerca per obrir processos de debat i donar visibilitat a les innovacions socials i econòmiques de la cultura que permetin proposar, posteriorment, transformacions efectives en les polítiques públiques de la ciutat.

Durant quatre sessions celebrades tots els dimecres del mes de novembre de 2018 es presentaran els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys i s’obrirà un debat al voltant de les seves principals aportacions amb part d’aquelles persones i col·lectius a qui interpel·la.

Les recerques han estat editades i publicades en format llibre per l’Institut de Cultura de Barcelona i estaran disponibles a les sessions de Coordenades.

Dimecres 7 de novembre

18.30 h Presentació del llibre: "Cultura Cooperativa a Barcelona. Guia pràctica per al cooperativisme cultural" amb Ivan Miró i Laie Vidiella - Coòpolis - Ateneu Cooperatiu de Barcelona

19.00 h. Debat obert: Cooperar → articular → escalar. Reptes del cooperativisme en cultura

Maravillas Rojo, Presidenta d’Abacus Cooperativa
Pia Mazuelas, especialista en cooperativisme i cultura, gerent de la companyia de dansa Sol Picó
Javier Rueda, fundador, soci treballador i membre del Consell Rector de la cooperativa Zumzeig Cinema

Debat conduït per Marta Domènech, gestora i consultora cultural a La Taula Cooperativa

Fila zero:

Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona
Maria Thorson, Gestora Cultural, Insectotròpics / Hotaru Bcn
Esteve Caramés, Director de Promoció de Sectors Culturals de l’ICUB


06/11/2018

La transformació digital i la simplificació dels permisos d'obres

En aquesta jornada es va donar a conèixer el model de funcionament dels informes de Idoneïtat técnica dels col·legis professionals en el procés de simplificació administrativa dels tràmits d'intervenció municipal per obtener permisos d'obra. La jornada va tenir lloc el 6 de novembre de 2018 i va ser organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) amb la col·laboració del CAATEEB, el COAC, CSITAL, el Col·legi d'Enginyers Tècnics i el Col·legi d'Enginyers Industrials.


06/11/2018

Emisón Webinar: "La revolución de la movilidad"

Streamingarcelona emitimos en directo para ALTRAN ESPAÑA

Webinar dedicado a laa movilidad que está cambiando cada día y estamos viviendo una verdadera revolución. Nuestros hijos o nietos no conducirán coches, ni los comprarán. Es más, se preguntarán porque sus padres o abuelos tenían coches en propiedad. Estamos en el preámbulo de una nueva movilidad que se articulará sobre las personas y no sobre los medios.


05/11/2018

La Vanguardia, Els miradors de Catalunya. La banca pública y financiación empresarial, a debate

La Vanguardia en directo.

La crisis económica de los últimos años ha puesto de manifiesto la importancia de la banca pública para responder la falta de acceso a la financiación por parte de las empresas y los emprendedores.

El Institut Català de Finances (ICF) es una entidad financiera pública que facilita financiación para impulsar proyectos empresariales estratégicos para el país convirtiendo con entidades financieras tradicionales. Desde el año 2014 es miembro de la Asociación de Bancos Públicos Europeos.

Los objetivos del ICF para la economía catalana

Contribuir al crecimiento sostenible de la economía catalana actuando como complemento del sector financiero privado, financiar e invertir en empresas y entidades a largo plazo, y crear y mantener puestos de trabajo son algunos de los objetivos del ICF.

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre finanzas estará moderado de nuevo por la periodista Cristina Puig. Contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector.

Expertos y voces autorizadas

Sr. Josep-Ramon Sanromà, Consejero Delegado del ICF.

Sr. Marcel Roy, Secretario General de la European Association of Public Banks (EAPB).

Sr. Antoni Cañete, Secretario General de PIMEC.

Sr. Enric Tombas, Consejero Delegado de Suma Capital.

Sra. Imma Rigau, Gerente de Tallers Guinardó.

Sra. Mónica Rayo Directora de Operaciones y Fundadora de Agile Content.


29/10/2018

La Vanguardia, els miradors de Catalunya Els serveis penitenciaris del futur

Els Miradors de Catalunya’, en streaming. En esta ocasión gira en torno los servicios penitenciarios del futuro.

Catalunya es la única comunidad autónoma que tiene transferidas las competencias en materia de servicios penitenciarios. Desde 1984, el sistema penitenciario catalán ha apostado por innovar las políticas públicas en este ámbito con el fin de adecuarlas a los cambios legislativos y a los fenómenos sociales que se han ido produciendo.

Los objetivos de los servicios penitenciarios :

Orientar la pena de prisión hacia la reinserción y la rehabilitación de la población reclusa con la finalidad de que no vuelvan a delinquir es el principal objetivo de los servicios penitenciarios, pero también pensar y proyectar cómo deben ser las prisiones del futuro.

La apuesta por el régimen abierto y las medidas penales alternativas, la implantación del modelo de participación, el afrontamiento de los problemas de salud mental de la mitad de la población penitenciaria, la visión de género y la atención a los colectivos vulnerables son algunos de los retos que afronta la Generalitat en materia de política penitenciaria.

El debate de ‘Els Miradors de Catalunya’ sobre los servicios penitenciarios del futuro estará moderado por la periodista Cristina Puig. Contará con la presencia de algunos de los ponentes más distinguidos en el sector.

Expertos y voces autorizadas

Hble. Sra. Ester Capella, Consellera de Justicia, Generalitat de Catalunya.

Prof. Dr. Antonio Andrés Pueyo, Catedrático de Psicología de la UB.

Sr. Xavier Badia, Coordinador de los voluntarios penitenciarios de Justícia i Pau.

Sr. Amand Calderó i Montfort, Director General de Servicios Penitenciarios, Generalitat de Catalunya.

Sra. Montserrat Font i Sanmiguel, Directora de la Fundación Apip-Acam.

Sra. Núria Iturbe, Directora de Servicio del área de justicia y comunidad de Intress.


22/10/2018

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya, 'La vinyeta', nuevo modelo de gestión de la red viaria catalana

'La vinyeta', nuevo modelo de gestión de la red viaria catalana

A partir de 2019 empezarán a vencer las concesiones de algunas de las carreteras de pago más transitadas de la red viaria. Catalunya concentra un 20% de los peajes que hay en España. Ante este panorama surge el modelo de la viñeta, un sistema de gestión basado en una tarifa plana que permite circular durante un período determinado sin tener en cuenta los kilómetros recorridos. Es un modelo que ya aplican algunos países del centro y norte de Europa.

Mejorar la calidad ambiental, reducir la siniestralidad, modernizar y mejorar la red de transporte público, superar las diferencias territoriales y eliminar los cuellos de botella que provocan los peajes son algunos de los objetivos que se ha marcado el Departamento de Territorio y Sostenibilidad con la implantación de la viñeta.

La moderadora del ‘Els Miradors de Catalunya’ será la periodista Cristina Puig y contará con la presencia de:

Sr. Cristina Bardají, director de Estudios de Infraestructuras. Cámara de Comercio de Barcelona.

Sr. Isidre Gavín, secretario de Infraestructuras y Movilidad del Departamento de Territorio y Sostenibilidad. Generalitat de Catalunya.

Sr. Joaquim Llansó, presidente de la Cámara de Contratistas de Obras de Catalunya.

Sr. Lluis Puerto, director de la Fundación RACC.

Sra. Mercè Rius, directora General de Calidad Ambiental y Cambio Climático del Departamento de Territorio y Sostenibilidad. Generalitat de Catalunya.

Sr. Sergi Sauri Marchán, director del CENIT. Doctor Ingeniero de Caminos, Canales y Puertos por la UPC y Licenciado en Economía por la UB.


19/10/2018

Emissió Ciutat Oberta Biennal de pensament, xarxes socials, algoritmes, democràcia i postveritat

Emissió des de el Orfeó Gracienc

El món canvia, les ciutats es transformen. Les ciutats són els escenaris de les moltes transformacions que marquen aquest canvi d’època. Llocs de trobada que aglutinen diversitats, oportunitats, capacitat d’innovació i de creativitat, però també conflictes i exclusions. Les ciutats han de resoldre des de la proximitat trastorns propis d’un món globalitzat. És per això que la Ciutat Oberta Biennal de pensament vol connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània. 

Aquesta Biennal és també una celebració. De la riquesa humana de les ciutats; de la multiplicitat de vides, històries i mons que les configuren; de la seva capacitat per ser espai d’acollida i de refugi; de la seva força transformadora i creativa. Una celebració de la ciutat com a espai de llibertat, de pensament i d’acció. 

Ciutat Oberta Biennal de pensament convoca gent d’aquí i d’arreu del món del 15 al 21 d’octubre per pensar i debatre sobre totes aquestes qüestions. A les places, als mercats i als barris de la ciutat. A les biblioteques i centres cívics. Perquè l’objectiu és obrir el debat sobre les ciutats que volem i necessitem, amb la participació de tothom. 

La Biennal de pensament és una invitació a pensar, implicar-se i experimentar. Una festa de les idees.


18/10/2018

Emissió en streaming Roda de premsa Sagrada Família

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família han arribat a un acord per a la gestió de les millores de l’entorn del temple i per regularitzar les obres. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el president delegat de la junta, Esteve Camps, el presentaran aquest dijous a la premsa en roda de premsa. La Sagrada Família no té permís d’obres oficial i les obres tiren endavant basant-se en un permís de l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals a nom d’Antoni Gaudí. El consistori actual va anunciar la seva intenció de regularitzar aquesta situación tot just fa dos anys.


17/10/2018

Retransmissió en directe Biennal de pensament - Ciutat i sobiranismes

StreamingBarcelona - WEBfine hem fet la retransmissió en directe de la :

Biennal de pensament - Ciutat i sobiranismes des de la Plaça de Bonet i Muixí

Amb Laia Bonet, David Fernàndez, Ignacio Sánchez-Cuenca i Marina Subirats, moderat per Xavier Antich


15/10/2018

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya, Envellir a casa. Com garantim l´autonomia de les persones?

La Vanguardia, Els Miradors de Catalunya
Vivir más años tiene que servir para planificar cómo envejecer
El reto es garantizar la autonomía de los mayores y su inclusión

Cuando llega la edad de jubilación , las personas a menudo tienen la sensación de sentirse expulsadas, no sólo del mercado laboral sino de la sociedad en general. Más allá de que pueda haber gente que esté deseando la jubilación para disfrutar de aquel tiempo libre del que no ha dispuesto durante la etapa laboral activa, en la mayoría de ocasiones la jubilación significa un punto de inflexión complicado en la vida de las personas. Nos hace sentir vulnerables y el hecho de vivir en una sociedad que niega la vejez y en cambio premia la autosuficiencia y la autonomía , hace difícil gestionar una etapa de la vida que en el mejor de los casos, pueden significar de veinte a treinta años más por delante antes de que se presente una situación de dependencia . El aumento de la esperanza de vida unido a la baja natalidad ha provocado un incremento notable del colectivo de personas mayores y como sociedad longeva que somos, es imprescindible prever el fenómeno del envejecimiento , con o sin salud , y todo lo que conlleva.

La Vanguardia: https://goo.gl/1aJjbv 

La Vanguardia.com: http://www.lavanguardia.com/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lavanguardia/

FACEBOOK: https://es-la.facebook.com/LaVanguardia 

TWITTER: https://twitter.com/LaVanguardia

 


08/10/2018

Els Miradors de Catalunya Producte de proximitat i hàbits alimentaris

La Vanguardia. Els Miradors de Catalunya Producte de proximitat i hàbits alimentaris

Organitza La Vanguardia i participa la directora d’Etselquemenges, Núria Coll juntament amb la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, Ada Parellada, Marc Riera, Josep Sucarrats i Ramón Sentmartí. El debat on s'analitza com mengem i produim estarà moderada per la periodista Cristina Puig.

LaVanguardia.com: http://www.lavanguardia.com/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lavanguardia/

FACEBOOK: https://es-la.facebook.com/LaVanguardia

TWITTER: https://twitter.com/LaVanguardia


Página << < ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >
Desarrollo webTV: WEBfine Streaming Barcelona.com
Ahora en directo!
?EMISION_TITULO?
?EMISION_TITULO?