Emissió en streaming de la sisena sessió de treball, Jornada dedicada a la Nova Gobernança, organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, a Casa de la Convalescència-UAB, Barcelona.
01 Governs eficients De 9 a 11.30 h
02 Canvi climàtic De 12 a 14.30 h
03 Finançament adequat De 16 a 18.30 h
Emissió en streaming de la 5na sessió de treball, Jornada dedicada a a Dimensió Ciutadana, organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, a la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona.
01 RECERCA I CONEIXEMENT De 9 a 11.30 h
02 CULTURA I ART De 12 a 14.30 h
03 PARTICIPACIÓ I TRANSPARÈNCIA De 16 a 18.30 h
WEBfine - StreamingBarcelona emitimos en directo el pasado lunes 1 de julio una nueva edición del Catalunya Futur Debats, un debate organizado por @LaVanguardia, que en esta ocasión fué sobre la fertilización de excelencia. Mejorar la gestión de las deyecciones ganaderas es clave para el futuro del sector agrícola catalán, con los más destacados expertos de la materia.
El Departamento de Agricultura ya se ha puesto manos a la obra para mejorar las deyecciones ganaderas. Este mes de julio aprobará un decreto que pretende asegurar la calidad del suelo y de las aguas subterráneas de Catalunya, y al mismo tiempo garantizar la viabilidad y la sostenibilidad de las explotaciones ganaderas y agrícolas.
Cómo enfrentarse a los problemas ambientales que provoca la gestión de los purines
La modernización del sector agrario ha hecho que las explotaciones sean más grandes y estén más tecnificadas, pero ha complicado la gestión de los purines, lo que puede causar problemas ambientales de primera magnitud.
El debate de Catalunya Futur sobre la fertilización de excelencia estuvo moderado por la periodista Mònica Hernàndez. Contó con la presencia de algunos de los más distinguidos expertos en el sector en Catalunya.
Ponentes del Catalunya Futur
Expertos y voces autorizadas
- Teresa Jordà, Consellera del Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat de Catalunya.
- Elisenda Guillaumes, Directora general de la Dirección General de Agricultura y ganadería el DARP. Generalitat de Catalunya
- Marti Costal, agricultor y presidente de la Asociación de productores de agricultura extensiva de Girona. Jafre.
- Francesc Domingo, especialista en fertilitzación orgánica de los cultivos. IRTA-Fundació Mas Badia. La Tallada d’Empordà.
- Josep Mª Pijuan, asesor agrario y ganadero. Lleida.
- Miquel Serra, empresario y ganadero. Alcarràs.
Emissió en streaming de la quarta Jornada dedicada a Cohesió Social, organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, al auditori de UGT Catalunya, sala Brigades Internacionals.
01 DRET A L’HABITATGE De 9 a 11.30 h
02 TERRITORIS ARTICULATS De 12 a 14.30 h
03 SEGURETAT I JUSTÍCIA SOCIAL De 16 a 18.30 h
Emissió en directe a Barcelona Activa. Jornada per informar de l'actualitat i novetats de @barcelonactiva en el servei d'orientació formativa i professional. Producció tècnica a càrrec de Focus.
El pasado jueves 20 de junio ANFAPA impartió vía streaming una exitosa Jornada técnica sobre SATE.
Jornada sobre SATE, sistema de aislamiento térmico por el exterior. En la organización de esta, contamos con la colaboración del colegio de Aparejadores de Valencia y los colegios de Arquitectos de Alicante, Barcelona, Castellón y Madrid.
La jornada despertó un gran interés, así hubo más de 700 inscripciones, fue seguida en directo por una media de 220 personas y ha sido vista en la semana siguiente 729 veces.
Queremos agradecer a los 951 arquitectos, aparejadores y demás público su seguimiento y el gran interés que despertó entre los conectados habiendo recibido más de 45 preguntas muchas de las cuales se contestaron en la misma jornada quedando pospuesta la respuesta de algunas por falta de tiempo.
Emissió en streaming de la tercera sessió de treball, Jornada dedicada a Mobilitat Urbana, organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, a COAC, demarcació de Girona. Jornada referent a la Mobilitat urbana.
01 CONNECTIVITAT URBANA De 9 a 11.30 h
02 QUALITAT DE L’AIRE De 12 a 14.30 h
03 MODELS PRODUCTIUS De 16 a 18.30 h
Emissio per Col·legi de Camins. Ricard Font, president de FGC, explica com la companyia es prepara per donar resposta als encàrrecs del Govern i el seu compromís de fer-ho de manera eficient i sostenible. L'Agenda estableix un full de ruta amb estratègies de canvi en 10 àmbits d'actuació que han de culminar amb la transformació d'FGC per ser un operador de serveis de mobilitat i respondre a les necessitats de la Catalunya del 2030.
Brands vs Users. Los grandes retos para las marcas en los próximos años", esta es la Conferencia en Streaming que organizó LaBasad en el marco de la Barcelona Design Week.
Los ponentes expertos en Branding y Directores de Másters Online en LaBasad:
- Esteve Traveset, Director Creativo en Herraiz&Soto y Director del Máster Online Dirección de Arte en Comunicación
- Carles Moré, Director Creativo en Crowd Studio y Director del Máster Online en Diseño Digital: Web y App
- Olmo García, Director Creativo en Bold y Co Director del Máster Online en Challenging Branding
- Oliver Montiel, Director de Arte en Bold y Co Director del Máster Online en Challenging Branding
Mireia Matas, experta en Branding y Fundadora y Directora de Realstories.es, fué la moderadora.
Emissió en streaming de la segona Jornada dedicada al Model de Ciutat , organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, a la Fundació Universitària del Bages, Manresa.
01 MODEL URBÀ De 9 a 11.30 h
02 ECOSISTEMES URBANS I BIODIVERSITAT De 12 a 14.30 h
03 INCLUSIÓ SOCIAL De 16 a 18.30 h
Emissió en streaming de la 1ra Jornada dedicada a Energia Sostenible, organitzada per Gencat Territori i Sostenibilitat, a Sala Bital.
Inici del procés participatiu de l’Agenda urbana de Catalunya a l’Hospitalet de Llobregat (6 de juny de 2019)
Va ser la 1ra Jornada de Agenda Urbana de Catalunya amb 3 taules rodones al Espai Bital.
Energia Sostenible, Cicle de L'aigua, Economia verda i circular
Ès va iniciar el procés participatiu per a definir els reptes i oportunitats que han de resoldre els diferents objectius de l’Agenda urbana de Catalunya. La primera sessió la va inaugurar el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, senyor Agustí Serra, conjuntament amb el senyor Francesc Belver, tinent alcalde de l’Àrea de Coordinació, Planificació, desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el senyor Sr. Francesc Sutrias, director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.
Emissió al Auditori del CaixaForum de Barcelona
La mirada humana que proposa la Fundació vol fomentar una perspectiva transformadora a les organitzacions. I assolir aquesta nova manera d'entendre el món necessita, entre d'altres coses, confiança mútua i un lideratge empàtic. L'acte de lliurament del Premi Factor Humà Mercè Sala i del Premi Impacta va ser conduït per Raquel Sans, periodista de Televisió de Catalunya, i va comptar amb la conferència d'Albert Llovera, pilot de ral·lis i ambaixador d'UNICEF, i amb l'actuació de la Factor Humà Live Band.
Los datos se han convertido en una gran fuente de conocimiento de valor que permite transformar y mejorar la vida de las personas en diferentes sectores, entre ellos el de la salud personal y financiera. En torno al impacto que puede tener el Bid Data en el futuro de las personas, el pasado miércoles 22 tuvo lugar un coloquio organizado por BBVA Open Mind y La Vanguardia con dos voces autorizadas en el sector.
El primero en tomar la palabra fué José María Mato, químico, doctor en Ciencias por la Universidad de Leiden (Holanda) y expresidente del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, entre otros cargos. Su ponencia se titula “Los datos lo son todo en la ciencia”. A continuación tomó la palabra Daniel Martín Jones, científico de Datos en Client Solutions Advanced Analytics & Open Innovation BBVA, cuya charla ha bautizado bajo el título de “Mejorando la vida de las personas con el Big Data.
Emissió del Acte central de la CUP Capgirem Barcelona de la campanya de les municipals de 2019.
Plaça de les Navas (Poble Sec).
Streaming Estudis de Paisatge de Setmana d'arquitectura 2019
Tuvo lugar en diferentes escenarios de la ciudad de Barcelona. Como espacios invitados de este año, diez edificios ubicados en los diez distritos que han recibido la influencia del movimiento Bauhaus. Además, muchas otras localizaciones con actividades relacionadas con la arquitectura y pensadas para los ciudadanos.
Un any més StreamingBarcelona hem fet la retransmissió de la Gala dels 19ns Premis Ràdio Associació celebrada el 25 d'abril de 2019, al Auditori de la Once, conduïda pel Pep Plaza. Enhorabona a tots els premiats! Una gran nit de ràdio amb tots els accents del català.
Un any més hem fet l'emissió del Pregó de Sant Jordi de l’escriptor Mia Couto al Saló de Cent de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presidir el Pregó, enguany a càrrec de l’escriptor Mia Couto, que va conversar amb la periodista Anna Guitart sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària. El Pregó va estar organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb les editorials Alfaguara i Edicions del Periscopi.
Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955), és un dels escriptors més rellevants en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït. Couto viu actualment a Maputo, ciutat prioritària de la Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i amb la qual Biblioteques de Barcelona ha participat en projectes de cooperació directa, treballant conjuntament amb la formació de conductors de clubs de lectura a Maputo.
El Pregó de la lectura es fa a l’Ajuntament de Barcelona des del 2003, i el realitza un escriptor o escriptora amb reconeixement internacional que conversa amb un presentador-entrevistador sobre el valor de la lectura i també sobre la seva obra. Els autors convidats han estat fins ara Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.
Nunca tanto como hoy la sociedad ha compartido tantos datos e información sensible, su bien más preciado. ¿Sabemos cómo almacenarlos con seguridad?
El 85% de los españoles están conectados a Internet, y cada día los españoles pasan casi 5,5 horas online, según se desprende del Informe Digital 2018 de Hootsuite. El hecho de vivir en una sociedad digital e hiperconectada supone retos a los que jamás nos habíamos enfrentado antes: hoy hay más personas con acceso a las telecomunicaciones de la que jamás ha habido, y ello supone cada vez más intercambio de datos e información. Esto irá en aumento gracias al desarrollo del Internet of Things, que sin duda traerá nuevas experiencias y formas de interacción entre personas y máquinas.
El almacenaje de esos datos e información se ha convertido en un reto para personas, empresas y administraciones, y solo estamos en la punta del iceberg de un futuro que hoy parece de ciencia ficción, pero que está más cerca que nunca de ser realidad. ¿Estamos preparados para lo que supone? ¿Cuáles son las amenazas a las que nos enfrentaremos los próximos años? ¿Es posible una seguridad garantizada de nuestros datos?
De ello se reflexionó en la conferencia “Ciberseguridad: retos y riesgos de una sociedad digital”, un evento al que La Vanguardia y Telefónica organizaron en el Movistar Centre (calle Fontanella 2, Plaza Catalunya). Esta conferencia única está a cargo del experto en ciberseguridad Ramsés Gallego, estratega y evangelista de la oficina del CTO de Symantec.
Retransmissió de la segona edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona, hereus dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, que van ser creats l'any 1993. Són 26 anys de premiar el bon periodisme que es fa a la nostra ciutat.
aquests premis, que valoren el periodisme social de qualitat i d'investigació en l'àmbit del benestar a Barcelona. En una època de contaminació informativa, fake news i desinformació volem destacar la necessitat d'un periodisme proper i compromès amb la realitat, que sap que és imprescindible conèixer-la per poder transformar-la.
Aquest és l’esperit que animava la Montserrat i que va estar present en aquesta nova edició dels premis.
Emissió JORNADA COSTA BRAVA: CONTEXT DE LA MORATÒRIA
A la Sala d'actes Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC.
La Demarcació de Girona del COAC, conjuntament amb les agrupacions col·legials d’Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) i d’Arquitectes Urbanistes (AAUC), van organitzar la jornada “Costa Brava: context de la moratòria”
La moratòria d’un any promoguda pel Departament de Territori i Sostenibilitat que afecta els projectes urbanístics i les llicències d’obra nova de la Costa Brava ha generat interès i inquietud tant per part de la ciutadania com dels professionals implicats. La Costa Brava, a més dels seus valors paisatgístics, econòmics i culturals, té la particularitat de ser un territori amb un significat especial en l’imaginari col·lectiu i, per tant, el seu futur genera molta sensibilitat.
Per tal de poder desenvolupar estratègies de gestió del territori orientades clarament cap al bé comú, apreciades per tots els sectors i que promoguin un urbanisme més sostenible, és necessari crear un marc de diàleg, que aglutini els diferents punts de vista existents i permeti un marc de cooperació.
Amb aquesta sessió es van donar visibilitat als diferents posicionaments existents per, des de l’àmbit professional, poder entendre la complexitat de la situació.
Emissió en directe de un nou Debat per conèixer el model de ciutat que proposa Ada Colau, candidata a l'Alcaldia de Barcelona per Barcelona en Comú (BComú), en la darrera sessió dels Matins Cerdà, una iniciativa del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i del Cercle d'Infraestructures.
Realizamos la emisión en streaming, desde el CCCB de el debate organizado por La Vanguardia entre los cabezas de lista por Barcelona de los principales partidos que concurren a las elecciones generales del 28 de abril fue tenso y con choques desde la misma línea de salida. Jaume Asens, Gabriel Rufián, Laura Borràs, Meritxell Batet, Cayetana Álvarez de Toledo e Inés Arrimadas protagonizaron un encuentro duro, moderado por el director del medio de comunicación, Màrius Carol, que pareció cerrar las puertas a encuentros o alianzas tras las urnas del 28-A.
Jornada EBS Day organitzada pel CAATEEB el 26 de març de 2019.
- Què és l'EBS19 concepte, programa i novetats de la 5a edició. Presentació. Jordi Gosalves. President del CAATEEB. Fernando Blanco. Presidente de BuildingSMART Spain. Ignasi Pérez-Arnal. Soci fundador de BIM Academy i director de conteninguts EBS 19
- Ús del BIM en 7D (O&M), quan l'apliquem al facility management. Alexandre Santacana. Associació Catalana de Facility Management
- Análisis para la implantación de BIM en edificios corporativos .Joan Serra. Building Services Responsible a Puig
-BIM des de la visió de l'Asset i del Facility Management. "La oportunitat que no podem perdre" Un avançament sobre la guía BIM per a FM de la Comissió esBIM. F. Javier Montesinos. Vicepresident de la buildingSMART del grup BIM per a propietaris i gestors. Director de CREA Soluciones Inteligentes
- Col·loqui i taula rodona
Eliminar la segregación escolar es una prioridad del Gobierno que, junto con los municipios y los principales actores de la comunidad educativa, ha firmado un gran pacto de país para hacerle frente.
El acuerdo prevé más de 180 medidas, como obligar a los colegios concertados a eliminar las cuotas obligatorias que cobran a las familias y escolarizar, gratuitamente si es necesario, al alumnado inmigrante o con condiciones económicas precarias. Reducir la segregación escolar es posible con políticas que permitan hacer una buena planificación de la oferta de plazas.
El debate de Catalunya Futur sobre la segregación escolar estar moderado por la periodista Mònica Hernàndez. Contará con la presencia de algunos de los más distinguidos expertos en el sector.
Expertos y voces autorizadas
- Josep Bargalló, conseller de Educació en la Generalitat de Catalunya.
- Marta del Campo, directora del Institut Escola La Mina, Sant Adrià de Besòs.
- Raquel García Sevilla, directora de la Escola Joaquim Ruyra, L’Hospitalet de Llobregat.
- Sandra Lobera, directora del Institut El Bruc, Riells i Viabrea.
- Miquel Maydeu, director Pedagógico del Col•legi Sagrat Cor de Jesús, Vic.
- Conxita Roca, directora de la Escola El Viver, Montcada i Reixac.
En los tres últimos años, el movimiento feminista ha crecido notablemente. La defensa de los derechos sociales y laborales, la igualdad en todos los ámbitos, la discriminación y la violencia machista son algunas de las reivindicaciones que han hecho a muchas mujeres abrir los ojos.
Otro ejemplo es el paro, que es más elevado en mujeres que en hombres, un 12,7%, frente a un 10,9%. Ellas cobran un 16 % menos que ellos por hacer trabajos similares. Más del 90% de las excedencias y los permisos para ocuparse de menores los cogen las mujeres. La renuncia profesional y salarial de las mujeres es, en muchos casos, la solución para conseguir la conciliación familiar.
El paro, que es más elevado en mujeres que en hombres, un 12,7%, frente a un 10,9%
La situación laboral de las mujeres no ha cambiado mucho en los últimos años. Sigue habiendo desigualdad y hay que erradicar esta lacra. Sobre todo ello se hablará el próximo lunes 11 de marzo a partir de las 12 horas del mediodía en el debate ‘La igualdad laboral, la madre de todas las igualdades’, que se pudo seguir en directo el debate a través de la web de La Vanguardia.
Como moderadora a la periodista Mònica Hernàndez, y como ponentes a la directora General de Igualdad Mireia Mata, a la Consejera del comité Económico y Social Europeo Joana Agudo, a la presidente de Fidem Joana Amat, a la socióloga Mireia Duran. La exsecretaria de Familias y exdiputada Carme Porta y a la inspectora de trabajo e integrante del equipo de discriminación por razón de sexo en Barcelona, Telma Vega
WEBfine - StreamingBarcelona hem fet l'emissió d' una nova sessió del cicle Matins Cerdá al auditori de CaminsCat.
Explicació i debat del model de ciutat que proposa Jaume Collboni, candidat a l'Alcaldia de Barcelona pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), en una nova sessió dels Matins Cerdà, una iniciativa del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i del Cercle d'Infraestructures.
Debate para hablar del papel de la comunidad en Europa y el Mediterráneo. Y es que la Unión Europea aún no se ha recuperado del todo de las secuelas de la crisis económica, sigue sin saber cómo gestionar la crisis migratoria y no sabe cómo responder al auge de los partidos de extrema derecha.
La Europa de los derechos está amenazada. Una prueba de ello es el Brexit y las consecuencias que puede tener sobre la economía global. Se ha perdido la confianza en un sistema que no es capaz de resolver los problemas cotidianos de los ciudadanos. Entonces, ¿se tambalea el modelo de la Unión Europea?
En este escenario, ¿cuál es el papel de Catalunya? La crisis catalana y todo aquello que el procés simboliza, ¿es una oportunidad o una amenaza para Europa? ¿La proliferación de pequeños Estados es un obstáculo real para la integración política de la UE? ¿O lo es la existencia de los más grandes? La periodista Mónica Hernández moderará este debate de ‘Catalunya Futur’ en el que se buscarán respuestas a todas estas preguntas con algunos de los ponentes más distinguidos del sector.
Catalunya Futur Expertos y voces autorizadas
- Alfred Bosch, conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.
- Mireia Borrell, directora general de Relacions Exteriors del Departament d’Acció.
- Saray Espejo, directora de Asuntos Europeos en Instrategies.
- Blanca Garcés, investigadora sénior del Área de Migraciones del Cidob.
- Jordi Quero, investigador del Área de Mediterráneo y Oriente Medio del Cidob.
- Ferran Tarradellas, director de la Representación de la Comisión Europea en Barcelona.
StreamingBarcelona hem fet l'emissió en directe del primer debat del cicle Matins Cerdá, organitzat per Camins.cat
Anna Saliente, candidata a l'Alcaldia de Barcelona per la CUP Capgirem Barcelona, exposa la seva visió i model de ciutat als Matins Cerdà, un espai obert, de diàleg i reflexió sobre les ciutats i el model de ciutat, iniciativa del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i del Cercle d'Infraestructures.
StreamingBarcelona hemos realizado la emisión de Fiesta de graduación másters y postgrados de 2019, desde el hall auditorio del Centre de Cultura Contemoránea de Barcelona CCCB.
ELISAVA es escuela pionera en los estudios de diseño en España. Fundada en 1961, el Centro apuesta por una línea de formación e investigación innovadora, flexible, creativa, pluridisciplinar y fuertemente orientada al mundo profesional. ELISAVA imparte dos grados oficiales: Grado en Diseño y Grado en Ingeniería de Diseño Industrial; y un amplio abanico de Másters y Postgrados en diversas áreas: Diseño Gráfico y Comunicación, Diseño y Producto, Diseño y Espacio y Estrategia y Management.
Una nueva edición del Catalunya Futur, en directo, en streaming, un debate que gira en torno sobre los cambios que se esperan en la capital catalana. “Barcelona, de la ciudad del MWC a la ciudad del Fintech”.
La cita del Mobile World Congress prevé superar los 107 mil visitantes del año pasado y tendrá un impacto económico de más de 470 millones de euros sobre la ciudad.
Pero más allá de Barcelona, ¿cómo puede dinamizar este congreso la economía catalana? ¿Y qué impacto puede tener sobre el fintech , la nueva industria financiera que apuesta por la tecnología para crear productos innovadores?
El sector de la tecnología relacionada con las finanzas empieza a coger peso en Catalunya. ¿Qué papel debe jugar la Administración en el reconocimiento de este mercado? Esta pregunta y muchas otras se han tratado de responder por los ponentes.
El debate fué moderado por la periodista Mònica Hernàndez. Contó con la presencia de algunos de los más distinguidos expertos en el sector.
Catalunya Futur, Expertos y voces autorizadas:
- Marta Curto, directora general de Análisis Económico. Generalitat de Catalunya.
- Lluís Juncà, director general de Promoción Económica, Competencia y Regulación. Generalitat de Catalunya.
- Jordi Domínguez, CEO de BNC10.
- Emili Gómez, director de Venture Capital del ICF.
- Lucas de Mendoza, COO de Loanbook.
- Gerard Olivé, CEO de Antai Venture Builder.